Велика втрата для Дніпропетровщини. Пішла з життя Наталія Сметана

Велика втрата для Дніпропетровщини. Із глибоким сумом сповіщаємо, що 14 квітня 2024 року на 77-ому році життя відійшла у вічність кандидат біологічних наук Наталія Михайлівна Сметана. Про це повідомляє Дніпровська порадниця  з посиланням на Криворізький ботсад.

Після закінчення біологічного факультету Дніпропетровського державного університету отримала призначення до Наурзумського заповідника (Казахстан), де в 1978 році захистила кандидатську дисертацію «Экология врановых птиц Наурзумского заповедника и их роль в лесных біоценозах». Після повернення на батьківщину Наталія Михайлівна тривалий час працювала в КБС НАН України на різних посадах.

Завжди усміхнена, скромна і надзвичайно працелюбна – вона була «універсальним біологом». Наталія Михайлівна очолювала групу квітникарства у відділі інтродукції та акліматизації рослин. Пізніше у відділі оптимізації техногенних ландшафтів опрацьовувала матеріали щодо систематики та структури комплексів наземної мезофауни Кривбасу, займалася питаннями зооіндикації порушених екосистем регіону. У численних наукових експедиціях була незамінним орнітологом.
Сумуючи з приводу втрати Наталії Михайлівни Сметани висловлюємо щире співчуття її рідним і близьким.

Нагадаємо, раніше ми писали

У Дніпрі пішов з життя почесний доктор ДНУ Володимир Шевченко