Велика втрата. На Дніпропетровщині пішов з життя почесний громадянин міста

На 93-му році життя відійшов у вічність Почесний громадянин нашого міста, голова Ради ветеранів партизан і підпільників Присамар’я – Єскін Петро Іванович, повідомляє Дніпровська панорама.

Петро Іванович народився 15 листопада 1930 р. в с. Кажанівка, Злинковського району Брянської області. В 1942 році разом зі своєю матір’ю вступив до партизанського загону ім.Чапаєва, який діяв у Брянських і Білоруських лісах. Під час служби одержав поранення. Після закінчення війни продовжував навчання в школі до 1947 року. Разом з батьками переїхав на постійне місце проживання до Казахстану м. Сарань.

З м. Сарань пішов служити до лав Радянської армії в м.Кіров, де служив до 1955 року. Після служби в армії переїхав до Новомосковська, де працював дільничним інспектором в органах міліції.

Здобув вищу освіту, закінчивши Дніпропетровський державний університет. У червні 1996 року Петро Іванович був обраний головою Ради ветеранів партизан і підпільників Присамар’я м. Новомосковська та Новомосковського району, яку очолював всі ці роки.

За подвиги в роки війни з німецькими окупантами нагороджений орденом Вітчизняної війни 3 ступені, двома орденами «За хоробрість» третьої та другої ступені та іншими бойовими медалями.

Петро Іванович вів суспільно-політичну роботу серед ветеранів, мешканців та молоді міста. Організовував рейди з молоддю «По партизанським тропам» в Присамарському лісі. За зразкову політичну роботу був нагороджений нагрудним знаком «За розвиток Дніпропетровського регіону» та грамотою Державного комітету України по справам ветеранів.

Міський голова, секретар міської ради, заступники міського голови та виконавчий комітет міської ради висловлюють щирі співчуття рідним та близьким та поділяють біль непоправної втрати. Світла пам’ять про Петра Івановича назавжди залишиться у серцях усіх, хто його знав.

Вічна пам’ять…

Редакція сайту Дніпровська панорама висловлює співчуття рідним та близьким.

Нагадаємо, раніше ми писали

У Дніпрі лікарі не гаяли жодної хвилини і врятували ногу пораненому Михайлу (Фото)