Відпочинок у Одесі-2024: холодне море, багато туристів та "золотий" аквапарк (фото, відео, ексклюзив)

Зараз Одеса, перлина Чорного моря – один з небагатьох українських курортів, які доступні для відвідування. Це місто поєднує в собі історичні пам'ятки, сучасні розваги та розкішні курорти. Про це повідомляє Дніпровська порадниця.

Пляжі Одеси

Одеса відома своїми численними пляжами, які простягаються вздовж Чорного моря. Найпопулярніші з них: 

  • Ланжерон, 
  • Аркадія 
  • Золотий берег. 

Тут можна насолодитися сонцем, морем та всіма зручностями для комфортного відпочинку.

Голова Одеської обласної військової адміністрації Олег Кіпер повідомив, що всі пляжі проходять ретельну перевірку, і відкритими будуть лише ті, які відповідатимуть безпековим та санітарним нормам. Минулого року таких пляжів було шість:

  • Калетон, 
  • Інклюзивний пляж, 
  • муніципальний пляж (район 14 Фонтану), 
  • пляж Ікра, 
  • пляж Чайка 
  • та муніципальний пляж (район 10 Фонтану).

Людей на пляжах у цьому серпні багато, але зараз не кожен сміливець готовий зайти у воду - така вона зараз холодна. Місцеви мешканці кажуть, що кожного року на декілька днів сходить холодна течія, але потим вода знову стає нормальної комфортної температури.

Відпочинок на одеських пляжах також передбачає дотримання певних правил. Під час повітряної тривоги перебування на пляжі заборонено, але поряд з ними мають бути укриття, місця розташування яких вказані на інформаційних табло. Крім того, заборонено перебування на пляжах у разі виявлення підозрілих предметів, під час шторму в Чорному морі від 2-х балів та на берегових спорудах (пірсах, траверсах, хвилеломах).
Для безпеки на відкритих зонах для купання мають обов’язково бути рятувальний човен і захисні сітчасті огорожі від вибухонебезпечних предметів. За потреби організовуються обстеження підводної та надводної акваторії Чорного моря водолазною службою. Передбачено щоденне прибирання узбережжя за відсутності надзвичайної ситуації. Вихід до акваторії Чорного моря заборонений для всіх плавзасобів, окрім рятувальних служб.

Одеса - ціни на проживання в 2024 році

Готелі

червень - липень - серпень

Номер «економ» (без зручностей) - 530-680
Номер «стандарт» з кондиціонером та санвузлом - 650-1700
Номер напівлюкс - 1500-2500
Номер люкс     - 1600-3500

Квартири

Одним із варіантів розміщення також є квартири та апартаменти. Квартира в Одесі, де можна провести відпочинок на самоті, – дуже приваблива перспектива. Однак тут варто враховувати деякі нюанси, включаючи і відстань до моря (зазвичай це не перша лінія).

Аркадія (Приморський) - від 8000 до 17500
Великий Фонтан (Київський) - від 6500 до 17500
Таїрове (Київський) - від 5500 до 12000
Лузанівка (Суворовський) - від 4500 до 8000
Молдаванка, Черемушки (Малиновський) - від 5500 до 9500

Ціни на квартири вказано у гривнях за оренду на місяць.

Ціни на хостели Одеси в 2024 року

Хостели Одеси - один із найдешевших, бюджетних варіантів розміщення у місті. Вартість дуже приваблива, навіть у розпал сезону – липень-серпень.

Хостел «Хіпстел»    200 грн
«Мама Хостел»    190-250 грн
Хостел «Логове»    149-300 грн
Хостел «DREAM»    144-180 грн

Ціни в хостелах вказані з особи на добу.

Розваги та ресторани

Окрім відпочинку на пляжі у Одесі великою популярністю користується аквапарк та луна-парк в Аркадії.

Ціни на атракціони у луна-парку привичні для дніпрянина, а ось вартість відвідування аквапарку вражає. До того ж, туда не можна проносіти свою їжу та напої, а коштують вони там зовсім негуманно. Наприклад, вода 0, 5 літра там продається за 130 грн.

Кафе, барів, ресторанів у Одесі безліч - можна знайт на любий смак. І якщо не обирати щось дуже пафосне у самому центрі міста, то ціни не дуже відрізняються от дніпровських. Так, середній чек на троїх буде 1200-1500 грн.

Також раніше ми писали З першого закиду побила рекорд чоловіка: у Дніпрі рибалка виловила вражаючий трофей