Військовий з Дніпра показав звичайний обід українських бійців (фото)

Сержант батальону "Стара Самарь", дніпрянин Дмитро Каюк, який захоплюється створенням страв у польових умовах, розповів про деталі звичайного обіду українських військових. Про це повідомляє Дніпровська панорама.

У соцмережі військовий опублікував фото солдатського обіду.

Солдатський обід. Ми українці любимо попоїсти. Відповідно питання про те, як харчуються солдати одне з найпопулярніших. Смаколики - наше все. Зазвичай люди непогано обізнані з солдатським побутом. У кожного хтось воює: чоловік, батько, брат, кум, товариш ... Проте, іноді хтось починає скиглити про піввареника - все пропало. Доповідаю на фото звичайний обід: солянка, сало, чай з лимоном. Трохи еклектично в частині поєднання солянки й сала, але якраз на смак пересічного українця, - написав Дмитро Каюк.

Також Дмитро Каюк, історик за фахом, розповів про походження солянки.

До речі, щодо солянки. Кацапи пишуть, що це їх старовинна народна страва. Справжня назва "селянка". Розумієте ступінь дурості? Так і уявляю, як якась немита й нестрижена голота, яку " барін видрал розгамі на конюшнє" десь під Пензою, підтягнув портки, витер соплі й щедро сипанув у супчик жменю оливок, жменю каперсів і накришив лимончика. Солянка - страва італійських кримінальників. У часи, коли ув'язнених не годували, варта вела їх на базар і жалісливі торговки кидали в казанчик в'язня, хто шматочок ковбаски, хто дольку лимона, а хто жменьку оливок. У в'язниці цю суміш варили й вуаля! Солянка готова. Не вірте росіянам ніколи! Крадуть все, - додав Дмитро Каюк.

Нагадаємо, раніше ми писали, як Дмитро Каюк готував на передовій солянку Старосамарську. А до того він розкрив старовинний рецепт борщу. Також на передовій він готував холодець для побратимів.