Водіям маршруток остаточно заборонили включати музику. Що чекає на мешканців Дніпра

Кабінет міністрів України 9 травня ухвалив зміни до правил надання послуг пасажирського автомобільного транспорту, якими закріпив заборону для водіїв громадського транспорту на увімкнення музики в салоні автобуса. ДІя змін, коли вони вступлять в силу, буде розповсюджуватися й на водіїв громадського транспорту Дніпра. Нововведення також стосуються таксі - музику можна вмикати, якщо пасажир не заперечує. Про це повідомляє "Дніпровська панорама".

"Встановлено, що водію автобуса забороняється відтворювати в салоні автобуса музику, звуки фільмів чи інші звукові сигнали, крім інформації про поїздку (передача звуку може здійснюватися на індивідуальні навушники пасажирів, а на салон - лише під час нерегулярних перевезень за згодою всіх пасажирів). Заборонено водію таксі відтворювати в салоні музику чи інші звукові сигнали без згоди всіх пасажирів", - зазначив Тарас Мельничук, представник Верховної Ради у Кабінеті міністрів.

Також передбачено, що водій автобуса має право не допускати до поїздки пасажирів, що створюють шум у салоні, зокрема, за допомогою технічних пристроїв. Тобто водій матиме право не пускати в салон громадського транспорту любителів послухати музику без навушників.

Представник департаменту транспорта та транспортної інфраструктури Дніпровської міськради Іван Васючков у коментарі "Дніпровській панорамі" сказав, що коли зміни вступлять в силу, то вони розповсюджуються на всю країну, в тому числі й на Дніпро.

"Ці зміни поки що не оприлюднені та не вступили в дію, тому важко коментувати в що саме, кому та у якій формі там забороняється. Можна щось сказати конкретне тільки після їх публікації. Але, у будь-якому разі, вони розповсюджуються на всю країну і для Дніпра винятка не буде", - сказав представник Дептрансу Дніпра.

Також Іван Васючков додав, що у Дніпрі вже понад рік як у міському пасажирському транспорті музику не вмикають. Бувають окремі випадки, але представники департаменту швидко їх усувають відповідно до скарг громадян.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, чи відновлять у Дніпрі легендарний стадіон "Авангард".