Вячеслава Матвєєва з Дніпра посмертно нагородили орденом «За мужність» 3 ступеня (Відео)

Дніпрянин Вячеслав Матвєєв загинув при обороні Маріуполя в березні минулого року. Родина не може поховати захисника, бо тіло залишилось у російських окупантів. У кав’ярні сина – волонтерський осередок, разом з друзями вже придбали 6 машин для військових. Дружина загиблого сподівається, що на честь її героїчного чоловіка перейменують вулицю у Дніпрі, повідомляє Дніпровська панорама, посилаючись на Дніпро TV.

Металург за освітою, дніпрянин Вячеслав Матвєєв у 2015 році отримав повістку та пішов захищати Україну. 

Відслуживши по мобілізації, залишився в армії у складі 36-ї бригади морської піхоти.

Разом з побратимами обороняв Маріуполь. Трагічну звістку про загибель захисника родина отримала наприкінці березня минулого року.

Казали, що це була кругова оборона Маріуполя, це були вуличні бої. Інші казали, що це було рятування побратимів. Достеменно вияснити поки що не вдається, чекаємо на звільнення військовополонених, - говорить дружина загиблого героя Тетяна Матвєєва.

Старшому лейтенанту Матвєєву на момент загибелі було 56 років.

Виховав двох синів, мав улюбленого онука. 

Ми з чоловіком прожили 33 роки в шлюбі. Це людина, яка прийде завжди всім на допомогу, дуже працьовита людина, дуже турботлива людина, - згадує жінка.

Своє останнє відео Вячеслав записав на 30-ти річчя сина. Дітям чоловік прищепив любов до спорту та риболовлі

Син Денис в пам'ять про батька-героя зробив собі татуювання. 

Така дитяча фотка, я сиджу на шиї, тягну його за вуха, щось дуже сміюся, мені класно. Я пам’ятаю той день і відчуття, і тепер вона зі мною буде, - каже Денис Матвеев.

У кав’ярні сина – волонтерський осередок, разом з друзями вже придбали 6 машин для військових. На центральному місці висить портрет батька. 

Я впевнений, що він би хотів, щоб далі, як він допомагав, щоб і інші допомагали. Це ж війна кожного і стосується кожного, - каже юнак.

Родина хоче встановити меморіальну дошку в школі, де навчався Вячеслав. А ще перейменувати вулицю у Дніпрі на честь героя.

Рідні сподіваються, що їм повернуть тіло чоловіка та батька.

Я себе так заспокоюю тим, що мені ж треба його дочекатися, мені ж треба його гідно поховати, мені потрібно йому місце облаштувати. І тому я тримаюся справами, робота, - говорить дружина загиблого героя.

Старший лейтенант Вячеслав Матвєєв посмертно нагороджений орденом «За мужність» 3 ступеня.  

Деталі - в сюжеті:

Нагадаємо, раніше ми писали: Ціною власного життя врятував побратимів: подвиг бійця "Дніпро-1" Миколи Дзидзи (Відео)