Як у Дніпрі платити за тепло, якщо воно зникає разом із світлом, та чому будинок повинен бути як термос

Начальник організаційного відділу департаменту з питань самоорганізації населення Дніпровської міської ради Владислав Макарець відповів на поширені ппитання мешканців Дніпра стосовно опалення їхніх домівок. Про це повидомляе Дніпровська панорама.

Як мешканці Дніпра будуть платити за тепло, якщо воно виключається через відключення світла?

Цей алгоритм абсолютно однаковий до будь-якої форми управління: ОСББ, ЖБК чи приватний управитель. Зараз ми маємо розуміти, якщо тепловий пункт, який опалює ваш будинок періодично виключається з об'єктивних причин – балансування, чи якась аварійна ситуація, то щоразу, коли котли вмикаються знову створюється або заповітрювання системи, або зменшення тиску. Тоді кожен день, кожні два дні потрібно тому, хто обслуговує будинок, підніматися на горище та спускати повітря. Люди платять за послугу доставку теплової енергії до їхнього счетчика. Далі це зона відповідальності кожного співвласника, - розповів начальник організаційного відділу департаменту з питань самоорганізації населення Дніпровської міськради Владислав Макарець.

Чому одні батареї в квартирі можуть бути гарячими, а інші холодними?

Часто буває ситуація, що труба, яка йде повз квартири, вона гаряча, а дві секції (батарей) максимум теплі, а інші холодні. Це значить, що в цій батареї знаходиться повітря. В кого є «краники Маєвського», вони можуть спускати холодну воду зы своъх батарей. Але це буде доволі довго і малоефективно. Потрібно спускати весь стояк, - зазначив Владислав Макарець.

Для збереження тепла будинок повинен стати як термос

Чим менше ми опалюємо горище, чим менше ми опалюємо підвал, тим більше тепла залишається в будинку. Тим більше ми можемо його зберігати, як у термосі. Тож, потрібно стати таким "термосом" в розумінні будинку. 
Перевірити як справи у вашому будинку, доволі просто:  заходимо у підвал і якщо там спекотно, значить у підвалі ще багато чого треба зробити. Якщо в підвалі холодно, значить тепло в квартирах. 
Роботи з утеплення проводяться поетапно і комплексно - це кропіткий шлях, який займає не один рік, - додав Владислав Макарець.

Нагадаємо, Дніпропетровщина повертається до графіків відключення електроенергії.