Як приготувати ароматний паприкаш зі свининою, що зігріє навіть у найхолодніший день
Готуємо легендарну страву, яка є візитівкою угорської кухні. Ніжні шматочки свинини, що буквально тануть у роті, томлені в густому, насиченому соусі з копченої паприки, томатів та сметани — це паприкаш. Страва, що поєднує в собі простоту приготування та вишуканий смак, який здатен підкорити будь-якого гурмана. Забудьте про складні рецепти. Завдяки цій покроковій інструкції ви зможете відтворити справжню магію угорської кухні на своїй власній, повідомляє Дніпровська порадниця.
Інгредієнти
800г свинини
3 середні помідори
2 солодких червоних перця
1 середня цибуля
150г сметани (можна замінити такою ж кількістю жирних вершків)
1ст.л борошна
сіль, мелений перець та копчена мелена паприка за смаком
олія для смаження
Приготування
- Мʼясо ріжемо на невеликі кубики та обсмажуємо на рослинній олії (лийте не багато) 3-4х в, поки ріжемо цибулю. Нагрів середній. Ріжемо цибулю на тоненькі пірʼя та додаємо до мʼяса. Перемішуємо та смажимо разом ще 5 хв.
- Додати борошно, перемішати і всипати спеції - сіль, перець, мелену паприку. Перемішуємо, накриваємо кришкою та готуємо на середньо-низькому нагріві до готовності мʼяса 1,5-2 год.
- Періодично потрібно перемішувати. В самому кінці додаємо сметану. Даємо побулькати все разом 5 хв.
- Вимикаємо нагрів, накриваємо кришкою та даємо настоятись хоча б 30 хв.
Також раніше ми писали Гострий сливовий соус: ідеальне доповнення до м'яса