Як приготувати ароматний паприкаш зі свининою, що зігріє навіть у найхолодніший день

Готуємо легендарну страву, яка є візитівкою угорської кухні. Ніжні шматочки свинини, що буквально тануть у роті, томлені в густому, насиченому соусі з копченої паприки, томатів та сметани — це паприкаш. Страва, що поєднує в собі простоту приготування та вишуканий смак, який здатен підкорити будь-якого гурмана. Забудьте про складні рецепти. Завдяки цій покроковій інструкції ви зможете відтворити справжню магію угорської кухні на своїй власній, повідомляє Дніпровська порадниця.

Інгредієнти

800г свинини  
3 середні помідори 
2 солодких червоних перця
1 середня цибуля 
150г сметани (можна замінити такою ж кількістю жирних вершків) 
1ст.л борошна
сіль, мелений перець та копчена мелена паприка за смаком 
олія для смаження 


Приготування

  1. Мʼясо ріжемо на невеликі кубики та обсмажуємо на рослинній олії (лийте не багато) 3-4х в, поки ріжемо цибулю. Нагрів середній. Ріжемо цибулю на тоненькі пірʼя та додаємо до мʼяса. Перемішуємо та смажимо разом ще 5 хв.
  2. Додати борошно, перемішати і всипати спеції - сіль, перець, мелену паприку. Перемішуємо, накриваємо кришкою та готуємо на середньо-низькому нагріві до готовності мʼяса 1,5-2 год.
  3. Періодично потрібно перемішувати. В самому кінці додаємо сметану. Даємо побулькати все разом 5 хв. 
  4. Вимикаємо нагрів, накриваємо кришкою та даємо настоятись хоча б 30 хв. 

Також раніше ми писали Гострий сливовий соус: ідеальне доповнення до м'яса