Як приготувати пиріжки з капустою за рецептом Євгена Клопотенка (Відео)

Мабуть багато хто з українців любить пиріжки з капустою. Проте з тих чи інших причин їх не готує. Відомий шеф-кухар Євген Клопотенко розмістив відео, в якому доступно та детально розповів, як приготувати смачнющі пиріжки з капустою, передає Дніпровська панорама.

клопотенко о дефиците соли

Інгредієнти

Для тіста:

500 г Борошно (+2 ст. л. для опари)
1 шт. Яйце
100 мл Молоко (жирність 2,5%)
100-150 мл Вода
20-25 г Дріжджі (свежі/живі/пресовані)
3 ст. л. Рослинна олія
1 ч. л. Цукор
1 ч. л. Сіль
1 шт. Жовток
Для начинки:
200 г Квашена капуста
¼ шт. Білокачанна капуста
1 шт. Цибуля ріпчаста
2 ст. л. Рослинна олія
1 ч. л. Зерна коріандру
за смаком Сіль та перець

Пиріжки з капустою. Покроковий рецепт

КРОК 1

Приготуйте опару для тіста. Для цього в суміші теплої води (100-150 мл) і молока (100 мл, жирність 2,5%) розведіть 20-25 г пресованих дріжджів. Температура води і молока повинна бути 38-40 градусів, не більше, тоді дріжджі добре спрацюють.

Якщо ж ви все-таки використовуєте сухі дріжджі, то розведіть приблизно 8-10 г, але краще скористайтеся інструкцією на укпаковці. Додайте 1 ч. л. цукру, 2 ст. л. борошна і перемішайте. Залиште опару приблизно на 20 хвилин, щоб вона запустилася в роботу. Повинна утворитися дріжджова «шапочка».
 
 КРОК 2

Для тіста змішайте 500 г борошна додайте опару, 1 ч. л. солі, 1 яйце і рослинну олію (3 ст. л.). Замішайте дуже м'яке пластичне тісто. Залежно від розміру яєць і властивостей борошна вам може знадобиться різна кількість рідини. Якщо ви бачите, що тісто виходить недостатньо пластичним, можна додати трохи води.
 
 КРОК 3

Сформуйте з тіста кулю, покладіть в миску і накрийте рушником. Залиште в теплому місці для підйому на 30-40 хвилин.
 
 КРОК 4

Тим часом приготуйте начинку. Цибулю (1 шт.) наріжте дрібними кубиками і припустіть на пательні з невеликою кількістю рослинної олії (2 ст. л.) до м'якості.
 
 КРОК 5

Дрібно поріжте свіжу капусту (¼ качана) і відправте її до цибулі. Припустіть до м'якості та прозорості протягом 10 хвилин.
 
 КРОК 6

Додайте у пательню квашену капусту (200 г) і тушкуйте ще 5 хвилин. Додайте зерна коріандру (1 ч. л.), посоліть і поперчіть за смаком і перемішайте. Відставте начинку остигати.
 
  КРОК 7

Обімніть тісто і сформуйте пиріжки з капустою. Викладіть їх на деко, застелене пергаментом.
 
КРОК 8

Змастіть пиріжки яєчним жовтком і випікайте в духовці при температурі 180 градусів протягом 20 хвилин.
 
Готувати - це просто! 

Нагадаємо, раніше ми писали

Шакшука: готовим на завтрак яичницу по-арабски