Як приготувати різдвяні пампухи без яєць та молока
Ці повітряні, неймовірно ароматні пампухи, приготовані повністю без використання яєць та молока, стануть справжнім відкриттям вашого святкового столу. Завдяки яскравому цитрусовому акценту апельсинової цедри та простоті приготування, вони не лише відповідають традиціям, а й гарантують справжній кулінарний тріумф. Золотисті, пухкі, присипані цукровою пудрою – цей веганський варіант класичної випічки доводить: справжнє диво криється у простоті та любові, повідомляє Дніпровська порадниця.
Інгредієнти
пресовані дріжджі — 25 г.
борошно — 400 г.
тепла вода (не кип’яток) — 200 мл.
рослинна олія — 75 мл.
цедра апельсина.
цукор — 4 ст. л.
ванільний цукор.
сіль — дрібка.
пудра для присипки.
джем за бажанням, можна без.
Приготування
- Приготуємо опару. Дріжджі розводимо у теплій воді, додаємо 1 ст.л. цукру та 100 грам просіяного борошна. Залишаємо на 20 хвилин в теплому місці.
- До підійшовшої опари додаємо цедру апельсину, цукор, ванільний цукор, сіль та злегка перемішуємо, вливаємо соняшникову олію, та замішуємо тісто.
- Просіяне борошно додаємо поступово, замішуючи мʼяке, еластичне тісто. Тісто має трішки липнути до рук. Накриваємо тісто рушником і залишаємо підходити на одну годину в теплому місці.
- Розкачуємо тісто товщиною приблизно 0,5 см і вирізаємо кружечки формою. Додаємо начинку і формуємо кульки. Розігріваємо олію і зменшуємо вогонь до середнього, опускаємо пампухи по одному і смажимо з обох сторін до золотавого кольору. Готові пампухи викладаємо на 3-5 хв на застелену паперовими рушниками тарілку, а потім одразу щедро присипаємо цукровою пудрою.
Також раніше ми писали Ціла гора легкої випічки з пачки сиру. Рецепт на всі випадки життя