Як приготувати смачні й хрусткі пиріжки швидко й щоб вистачило усім
Універсальна страва - пиріжки. По-перше тому, що подобаються всім, по-друге - готувати легко. Рецепт картопляних пиріжків відповідає саме таким вимогам, але не завжди виходить зробити їх хрусткими. Про це повідомляє Дніпровська панорама.
У таких пиріжків найніжніша структура та неймовірний смак. Перевага їхня у тому, що крім картопляної начинки, можна використовувати суміш цибулі та яйця або фаршу.
Як приготувати картопляні пиріжки
Інгредієнти
- картопля – 500 г;
- вода – 1 літр;
- кефір – 200 мл;
- яйце – 1 шт.;
- сіль — ½ ч. л.;
- сода — 1 ч. л.;
- сир – 100 г;
- борошно — 200 г;
- цибуля ріпчаста — 2 шт.
Спосіб приготування
- Картоплю потрібно очистити та відварити у воді. Картоплю розім’яти до пюре і посолити.
- Для приготування тіста в мисці з кефіром слід змішати яйце, сіль та соду. Подрібнити сир на тертці та додати до кефіру, змішати з борошном. Замісити тісто спершу лопаткою, потім руками та залишити під плівкою на 10 хвилин.
- Нарізати цибулю півкільцями та обсмажити в маслі до золотистого кольору, викласти в картоплю і перемішати.
- Тісто розділити на 12 рівних частин, сформувати коржики, викласти в них начинку, заліпити пиріжок.
- Викласти їх на сковороду з гарячою олією, обсмажити на середньому вогні до золотистої скоринки з обох боків.
Раніше ми писали про: Неперевершений "дірявий" пиріг: сім’я проситиме готувати його знов і знов (відео)