Як швидко зварити горох. Про це мало хто знає

Горох - смачна та корисна бобова культура, що багата на білок, клітковину та інші поживні речовини. Проте, його приготування може займати багато часу, що часто відлякує людей від його вживання. Дніпровська порадниця розповість прості способи, як швидко зварити горох.

Як зварити горох дуже швидко: практичні поради

Чи можливо зварити горох швидко?

Так, існує декілька способів значно пришвидшити процес приготування гороху, не втрачаючи його корисних властивостей та смаку:

1. Подрібнення гороху:

Подрібніть горох на дрібні фракції за допомогою блендера, ступки або кухонного комбайна.
Чим дрібніше буде подрібнений горох, тим швидше він буде варитися.

2. Замочування:

Замочіть подрібнений горох у холодній воді на 2-3 години.
Замочування дозволить гороху набубнявіти і значно скоротить час варіння.

3. Використання скороварки:

Варіть подрібнений горох у скороварці.
Завдяки високому тиску, горох може бути готовий вже за 5-7 хвилин.

горох

4. Мікрохвильова піч:

Замочіть подрібнений горох на 30 хвилин, а потім варіть його в мікрохвильовій печі на максимальній потужності протягом 5-7 хвилин.
Не забувайте перемішувати горох кожні 2-3 хвилини для кращого результату.

5. Горохове пюре:

Використовуйте готове горохове пюре, яке не потребує варіння.
Додайте пюре в суп, кашу або салат, щоб збагатити страву білком і клітковиною.

Рецепти з горохом:

Гороховий суп-пюре:Подрібніть горох, замочіть на 2 години, а потім варіть у скороварці 5 хвилин.
Додайте подрібнені овочі (цибуля, морква, картопля), спеції та зелень.
Збийте суп блендером до пюреподібного стану.
Горохова каша:Подрібніть горох, замочіть на 3 години, а потім варіть у мікрохвильовій печі 5-7 хвилин.
Додайте обсмажену цибулю, вершкове масло, сіль та перець за смаком.
Гороховий салат:Зваріть подрібнений горох одним із способів, описаних вище.
Додайте подрібнені овочі (огірок, помідор, болгарський перець), зелень, оливкову олію та лимонний сік.

Поради для кращого смаку

Для кращого смаку та аромату додавайте до гороху лавровий лист, часник, зелень та спеції за смаком.
Слідкуйте за часом варіння, щоб горох не перетворився на пюре.
Подрібнений горох, зварений швидко, можна використовувати для приготування супів, каш, салатів, котлет та інших страв.
Пам'ятайте, що подрібнення гороху та використання сучасних методів приготування дозволяють значно скоротити час приготування цієї корисної бобової культури.

Додаткові поради:

Сода: додайте 1/2 чайної ложки соди на 1 літр води при варінні гороху, щоб пришвидшити процес та нейтралізувати можливий гіркуватий присмак. Однак, додавання соди може трохи розварити горох, тому використовуйте цей метод обережно.

Гаряча вода: залийте горох окропом замість холодної води. Це дозволить скоротити час замочування та варіння на 10-15 хвилин.
Кольорові сорти гороху: кольорові сорти гороху, як правило, варяться швидше, ніж жовтий. Розгляньте використання сорту "Джоллі Грін" або "Цукровий" для швидкого приготування.

Комбінуйте методи: для досягнення найкращого результату ви можете комбінувати деякі з цих методів. Наприклад, подрібніть горох, замочіть його на 2 години, додайте соди під час варіння, та використовуйте скороварку.
Зверніть увагу: хоча ці методи дозволяють значно скоротити час приготування гороху, повне розкриття його аромату та смаку все ж таки відбувається під час повільного варіння. Тому обирайте спосіб приготування залежно від ваших потреб та пріоритетів.

Швидко приготований горох - це чудовий спосіб збагатити свій раціон білком та клітковиною, не витрачаючи багато часу на кухні. Експериментуйте з різними методами та знайдіть той, який найкраще відповідає вашим потребам!

Нагадуємо, раніше ми писали

Менше 30 гривень: у Дніпрі раптово впала ціна на яйця