Як у Дніпрі правоохоронці тримають безпеку на водних об'єктах

У Дніпрі у понеділок, 20 березня, черговий по місту заступник директора департаменту громадського порядку і цивільного захисту Дніпровської міськради Дмитро Редька перевірив виконання доручень міського голови Бориса Філатова щодо забезпечення безпеки на водних об‘єктах. Черговий відвідав Роту обслуговування водних об‘єктів. Про це повідомляє Дніпровська панорама.

Охорона водних об'єктів ДніпраОхорона водних об'єктів Дніпра

Співробітники поліції обстежують водний простір, берегову зону, виявляють правопорушення. Правопорушників притягають до адміністративної та кримінальної відповідальностів. Також особливо зараз в період воєнного стану, представники поліції тісно взаємодіють з військовими, наглядаючи за мостами з водного простору. Подивився оснащення, яким обладнаний цей підрозділ. Загалом, рота є боєздатною та готовою до виконання своїх обов‘язків. Зі свого боку, міська рада взаємодіє з Національною поліцією, виділяються кошти на підтримку та придбання необхідного, - розповів Дмитро Редька.

Співробітники Роти з обслуговування водних об‘єктів здійснюють цілодобове патрулювання.

Як мінімум на службу заступає два екіпажі, працюють по 12 годин, тобто діє дві зміни (з ранку до вечора та з вечора до ранку). На службі використовуємо катера, а також машини, які курсують по прибрежним територіям,  задля виявлення та припинення адміністративних та кримінальних правопорушень, забезпечення публічної безпеки та порядку, - розповів Ігор Половинка, командир взводу №2, роти з обслуговування водних об'єктів, управління патрульної поліції Дніпропетровської області.

Він нагадав, що зараз військовою адміністрації заборонена навігація. Але деякі громадяни порушують заборону, в таких випадках правоохоронці складають на порушників адміністративні матеріали.

Окрім цього, нагадуємо, що броканьерство заборонено. Також заборонена вирубка лісу прибережних територій. Враховуючи воєнний стан, тісно взаємодіємо з військовими, наприклад у разі виявлення підозрілого предмету, що знаходиться у воді, або підозрілих осіб. В минулому році був випадок, до мостів наближались підводні мисливці. В рамках безпеки їх затримали для перевірки та встановлення факту знаходження біля мостів, - додав Ігор Половинка.

Охорона водних об'єктів ДніпраОхорона водних об'єктів Дніпра

Раніше ми писали, що мер Дніпра відреагував на виселення волонтерського центру в Одесі.