Як варити компот із сухофруктів: елементарний рецепт смачного та корисного напою
Компот із сухофруктів – це не лише смачний, але й надзвичайно корисний напій, багатий на вітаміни та мікроелементи. Він чудово втамовує спрагу, зігріває в холодну пору року та є чудовою альтернативою магазинним сокам та газованим напоям. Приготувати компот вдома зовсім не складно, існує безліч рецептів, але ми пропонуємо вам елементарний, з яким впорається навіть початківець. Як приготувавти смачний узвар, розповість Дніпровська порадниця.
Цей напій дуже популярний в українській кухні та часто зустрічається в їдальнях. Його також легко приготувати й у себе вдома. Щоб зробити узвар із сухофруктів, потрібно взяти:
суміш сушених яблук, груш, родзинок і чорносливу - 200 грамів;
вода - 2 літри;
цукор - 200-300 грамів або за смаком;
паличка кориці та гвоздики.
Для початку добре промийте сухофрукти. Перекладіть їх у каструлю і залийте водою. Після того як компот закипить, можна зменшити нагрівання. Залиште його покипіти близько 20 хвилин.
Поцукруйте та всипте спеції, перемішайте. Залиште компот настоюватися. Готовий узвар можна пити гарячим або подавати холодним.
Тепер розглянемо, чим корисний компот із сухофруктів яблук.
Компот із сухофруктів - користь для організму
Живильні речовини в складі узвару роблять його дуже корисним напоєм. Так, він може похвалитися наявністю вітаміну С, калію, заліза, харчових волокон і багато чого іншого. Цей "ударний" комплекс покращує травлення і допомагає запобігти закрепам.
Узвар також відрізняється від інших напоїв низьким глікемічним індексом, а тому він не дає різкого підвищення рівня цукру в крові. Завдяки цьому він чудово підходить для людей, які страждають від діабету. До того ж природні цукри у складі компоту дають йому свій солодкий присмак і за бажання цей напій можна готувати та вживати без додаткового цукру.
Однак потрібно пам'ятати, що узвар має високу поживну цінність. Тому, якщо ви стежите за фігурою, варто звернути увагу на кількість вуглеводів у його складі.