Як дніпрянам захиститися від ботулізму після екологічної катастрофи на Каховській ГЕС

Підрив Каховської гідроелектростанції російськими терористами спричинив екологічну катастрофу. Серед іншого у окремих місцинах спостерігають мор риби. Ситуація загрозлива, оскільки така риба може містити надзвичайно шкідливі для людини бактерії, зокрема – ботулотоксин. Спеціалісти застерігають, що у разі, якщо мешканці із зони екологічного лиха будуть вживати у їжу таку рибу, може спалахнути ряд епідемій. Серед них – ботулізм. Про це повідомляє Дніпровська панорама.

За словами лікаря Наталії Курбатової, ботулізм – одна з найнебезпечніших кишкових хвороб. Це тяжке харчове отруєння,. Характерними симптоми захворювання на ботулізм є слабкість, нудота, запаморочення, головний біль, зниження чіткості зору, сухість у роті та горлі, важкість при ковтанні.

Це захворювання виникає через вживання продуктів, отруєних токсинами, що виробляються бактеріями-збудниками хвороби. Цей токсин є одним з найсильніших від усіх відоміх біологічних отрут, - каже лікар з гігієни харчування Наталія Курбатова.

За словами лікаря, ігнорування хвороби, або  несвоєчасне лікування може призвести до паралічу і смерті.

Після підриву росіянами Каховської ГЕС ризик масового зараження бактеріями, що викликають захворювання на ботулізм, різко зросла.

Детальніше - у сюжеті тележурналістів.

Нагадаємо, раніше ми писали, що ворог атакував Дніпропетровщину ударним дроном.