Якесь нашестя. На околицях Дніпра помітили злісний бур'ян, що становить загрозу для полів і городів

На околицях Дніпра у селищі Таромське помітили бур'ян, що становить загрозу для полів і городів, адже дуже швидко розростається і на нього не діє жоден гербіцид. Про інвазійну рослину розповіла Ірина Кальянова, повідомляє Дніпровська панорама.

Ваточник сирійський
вперше побачила цю інвазійну рослину, коли вона квітне. Симпатична така ... але це чужеродна рослина для нашої місцевості, яка витісняє місцеві види (, - написала Кальянова.

ваточник

ваточник

Це просто нашестя якесь! - пишуть люди в коментарях.

Дійсно, ця красива рослина з м'яким тонким ароматом, що нагадує шоколад, навколо якої рояться бджоли - ваточник сирійський. Його використовують у косметології, молоде листя у деяких країнах вживають у салатах, він чудовий медонос і хороший корм для худоби. Однак він розростається надзвичайно швидко, має розгалужену і дуже міцну кореневу систему, стійкий до спеки і холодів, тому це справжнє лихо для городів і полів, якщо він там виріс, бо вивести його практично неможливо, немає жодного гербіциду, який би його знищив.

Радість для бджолярів, але велика біда для агрономів. Дуже швидко розповсюджується і витісняє інші рослини. Боротися з ним дуже важко, - пояснюють агрономи.

Нагадаємо, раніше ми писали: На Дніпропетровщині помітили червонокнижного гризуна, який може нашкодити врожаю (відео)