За що на Дніпропетровщині штрафують рибаків та відкривають проти них кримінальні провадження

На Дніпропетровщині майже щодня рибоохоронні патрулі виявляюь рибаків, які порушують правила рибальства. Про це повідомляє Дніпровська панорама.

У середу 26 квітня на Кам’янському водосховищі місцевий житель ловив рибу за допомогою сітки. Саме за цим заняттям його і застав рибоохоронний патруль. Це сталося поблизу с.Аули Кам’янського району Дніпропетровської області.

Виявлено громадянина, який здійснював вилов водних біоресурсів у брід забороненим знаряддям. Порушник за допомогою сітки виловив 58 особин карася сріблястого, 18 - плітки, 11 - плоскирки та 2 - окуня, загальною вагою 4,5 кг. Збитки, завдані рибним запасам, становлять 143 378 грн, - йдеться у повідомленні Дніпропетровського рибоохоронного патруля.

порушення правил рибальства

На порушника не лише склали протокол про порушення правил рибальства, також на місце події викликали слідчо-оперативну групу Нацполіції. Розглядається питання щодо відкриття кримінального провадження за незаконне зайняття рибним промислом. Сітки та водні біоресурси вилучено до рішення суду.

А 24 квітня на Кам’янському водосховищі поблизу м.Верхньодніпровськ порушник ловив рибу відразу двома сітками.

У такий спосіб порушнику вдалося добути 30кг риби (карась сріблястий, сазан, лящ, судак). Збитки, завдані рибним запасам, становлять 58 072грн, - -йдеться у повідомленні.

порушення правил рибальства1

На рибака складено протокол про адміністративне правопорушення, а також на місці події працювала слідчо-оперативна група Нацполіції. Не виключено, що буде відкито криміне провадження за ст.249 Кримінального кодексу України (незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом). Санкція статті передбачає до трьох років обмеження волі.

Ракніше ми писали, що