Забув про хворе серце. Боєць тероборони Дніпра Бабай врятував на пожежі дитину

Боєць тероборони Дніпра 52-річний Вадим з позивним Бабай витяг з пожежі дитину попри ризик вибуху газових балонів. Про це повідомляє Дніпровська панорама з посиланням на інформацію від 128-ї окремої бригади Сил територіальної оборони ЗСУ. 

Днями він почув пронизливий жіночий крик з благанням про допомогу: у закритій хаті дитина, яка не може сама вийти, а поряд вже горить дерев’яний сарай з вугіллям і вогонь підходить до газових балонів. Вадим каже, що коли почув про дитину у небезпеці - забув про все і біг скільки було сил. Він вибив двері будинку і врятував людське життя. Тепер соромиться слави рятувальника і намагається тією вулицею не ходити. Каже, що будь хто зробив би те ж саме, - йдеться у повідомленні.

Після Перемоги Вадим мріє повернутися на шоколадну фабрику, де 20 років до війни працював кондитером. Він робив солодку начинку для цукерок, незважаючи на освіту інженера-будівельника. У 2013-му чоловік переніс важку операцію на серці і думав, що так і працюватиме кондитером і надалі. Але коли почалася війна він забув про хворе серце і пішов добровольцем до 128-ї окремої бригади Сил територіальної оборони ЗСУ. Саме тут Вадим став Бабаєм.

За півтора роки бойових дій Бабай був стрільцем, гранатометником, сапером і, врешті, за станом здоров’я, опинився у службі забезпечення. 

Нагадаємо, раніше ми писали про антистрес для бійців 128 бригади ТрО Дніпра: хто піднімає настрій нашим захисникам.