Запіканка з цвітної капусти: дуже смачний рецепт

Запіканка з цвітної капусти - це ароматно, та дуже смачно і поживно. Цю страву можна готувати на обід та вечерю. Рецептом смачної запіканки з цвітної капусти ділиться "Дніпровська панорама".

Інгредієнти для запіканки з цвітної капусти

  • Цвітна капуста - 700 г
  • Сметана (20%) - 3 ст. л.
  • Молоко - 50 мл
  • Яйця - 2 шт.
  • Гранульований часник - 1/2 ч. л.
  • Гірчиця - 1 ч. л.
  • Напівтвердий сир - 120 г
  • Сіль, чорний мелений перець - за смаком
  • Вершкове масло - для змащування форми
  • Панірувальні сухарі

Приготування запіканки з цвітної капусти

  1. Цвітну капусту розділити на суцвіття. Закип'ятити воду, посолити. Викласти цвітну капусту в киплячу воду і варити 3 хв. Вийняти шумівкою або відкинути на друшляк, щоб стекла вода.
  2. Готуємо заливку.До сметани розбити яйця , додати молоко. Перемішати.
  3. Додати гранульований часник, гірчицю. Посолити за смаком. Все ретельно перемішати.
  4. Форму для запікання (27х19 см) змастити вершковим маслом і присипати панірувальними сухарями. У форму викласти підварену цвітну капусту. Отриманою сумішшю рівномірно залити капусту у формі. Поперчити за смаком.
  5. Напівтвердий сир натерти на крупній терці і рівномірно викласти на капусту. Запікати приблизно 20 хв. в заздалегідь розігрітій до 180 °С духовці.

Смачного!