Заслуговує на вищу оцінку. Корбан розповів про підготовку Дніпра до зими з урахуванням помилок минулого сезону

Минулої осені-зими вся Україна, державні енергокомпанії та приватні постачальники енергії не були готові до масштабу ворожих ударів та руйнувань інфраструктури. Але до цієї зими у Дніпрі провели величезну роботу та підготувалися до холодів з урахуванням помилок минулого сезону. Про це повідомив голова Громадської ради при міській раді Дніпра Геннадій Корбан, передає Дніпровська панорама з посиланням на Дніпро TV.

Перед цією зимою всі набули достатньо досвіду. Ми знаємо, що усе може бути. Тому підготовка - набагато краща, набагато серйозніша. Місто підготувалося, і ця робота заслуговує на вищу оцінку, - запевняє Геннадій Корбан.

За його словами, енергетики теж врахували помилки та підготувалися до осінньо-зимового сезону. Зокрема, Центральна енергетична компанія (ЦЕК) і ДПЕК, що працюють у Дніпрі, а також держкомпанія Укренерго.

Зі свого боку Дніпро надає значну допомогу у підготовці об'єктів енергетичної інфраструктури, щоб убезпечити та захистити їх від попадання ворожих дронів або ракет, - каже Геннадій Корбан.

Комунальні структури Дніпра приділили особливу увагу енергозабезпеченню об'єктів водоканалу та теплоенерго. Зокрема, закупили значну кількість генераторів різних типів. Це допоможе забезпечити стабільну роботу котелень в екстрених ситуаціях та подачу тепла до будинків містянам. Завдяки генераторам місто зможе підтримувати роботу систем водопостачання та каналізації, що є критично важливим для мегаполісу.

Внаслідок цього ключові системи подачі тепла та води забезпечені альтернативними джерелами енергії. У багатьох житлових будинках комунальні служби замінили чи оновили проводку, електрощитові елементи інфраструктури, які страждали від перепадів напруги під час минулих блекаутів, - додає Корбан.

Він нагадав, що у Дніпрі зробили значну кількість найпростіших укриттів, де городяни можуть перебувати під час повітряних тривог. Також у місті подбали про "Пункти незламності", для яких сформовано необхідні резерви.

За словами Корбана, розвиток ситуації в країні восени-взимку багато в чому залежить від вдалої бойової роботи сил ППО, а також від якісної підготовки компанії Укренерго, яка мала зміцнити та захистити енергетичну інфраструктуру в масштабах країни.

У Дніпрі міські служби виконали безліч необхідних заходів, у тому числі - без зайвого розголосу щодо підготовки до можливих екстремальних ситуацій восени та взимку. У нас проведено величезну роботу. Я відчуваю стриманий оптимізм. І сподіваюся, що Дніпру вдасться пройти цю зиму легше, ніж минулу, - розповів Геннадій Корбан.

Нагадаємо, раніше ми писали. що мер Дніпра Філатов розповів про відновлення автобусного парку після торішньої ракетної атаки.