Завдяки використанню системи електроних закупівель економія міського бюджету склала понад 952 млн грн.

Завдяки використанню системи електроних закупівель економія міського бюджету склала понад 952 млн грн.

Такі результати моніторингу оприлюднила під час прес-конференції 24 січня кандидат соціологічних наук Надія Міхно.

«Лідером серед виконавчих органів міськради Дніпра за економією бюджету міста є департамент благоустрою та інфраструктури – 568,5 млн грн. Також до топ-5 входять: департамент житлового господарства – 91,3 млн грн, департамент гуманітарної політики – 82,3 млн грн, департамент транспорту та транспортної інфраструктури – 67,1 млн грн, департамент охорони здоров’я – 60,3 млн грн», – зазначила Надія Міхно.

Крім цього, Дніпро входить до першої десятки рейтингу всіх організацій за кількістю проведених процедур у ProZorro. «Лідером серед державних установ за кількістю проведених процедур є Київська міська державна адміністрація – 216,8 тис. процедур.

Друге та третє місця відповідно посідають Міністерство інфраструктури (108 тис.) та Міністерство освіти (105,5 тис.). Дніпровська міська рада за кількістю проведених процедур у рейтингу всіх організацій входить до першої десятки, а серед міських рад посідає друге місце (попереду тільки Маріупольська міськрада).

Слід зазначити, що у загальному рейтингу до першої десятки ради інших міст взагалі не потрапили. Харківська міська рада – на 15-му місці. Решта – нижче», – зазначила експерт.

Як відомо, у Дніпрі перші відкриті торги відбулися у липні 2015 року, тобто ще до того, як система ProZorro стала обов’язковою для використання. Отже, Дніпровська міська рада та її виконавчі органи використовують систему ProZorro вже 3,5 року.