Старший медик 93-тьої бригади «Холодний Яр» Дмитро Ільченко давав другий шанс на життя пораненим бійцям, а врятувати себе забракло сил

На війні гинуть не лише воїни, а й ті, хто їх рятує. Перебуваючи вдома на реабілітації після тяжкого поранення рук відійшов на небо старший медик 93-тьої бригади «Холодний Яр» Дмитро Ільченко. Про це повідомили в Іларіонівській територіальній громаді, передає Дніпровська панорама.

З глибоким душевним болем сповіщаємо про ще одну непоправну втрату для Іларіонівської громади. 20 червня 2023 року зупинилося серце Ільченка Дмитра Леонідовича, 08.05.1979 року народження, нашого земляка, старшого медика 93-тьої бригади «Холодний Яр», - йдеться в повідомленні.

Захищати Україну від ворога Дмитро пішов добровольцем у червні 2022 року. Упродовж місяця у Львові здобув військову спеціальність і був направлений у донецьке пекло - Бахмут.

Майже рік він рятував побратимів на полі бою, витягуючи їх із пазурів смерті. Але 18 квітня 2023 року сам дістав тяжке поранення рук. Після лікування у шпиталі м. Дніпра мужній медик проходив реабілітацію вдома. Та пережите вкрило сивиною волосся чоловіка і незагойною раною лягло на його серце. Воно зупинилося, коли Дмитро йшов до батьків… На жаль, не дійшов... Він давав другий шанс на життя пораненим бійцям, а врятувати себе не вистачило сил.

Словами важко вгамувати біль утрати дорогої людини: батькам – турботливого сина, дружині – люблячого чоловіка, а дев’ятирічній донечці – найкращого у світі татуся.
Ми поділяємо горе рідних та разом із ними схиляємо голови у глибокій скорботі перед світлою пам’яттю нашого односельця, відважного захисника України, Дмитра Ільченка. Вічна слава ГЕРОЮ! - кажуть земляки.

загинув медик

Нагадаємо, раніше ми писали: На Дніпропетровщині попрощаються з Гулько Олександром, який героїчно загинув на фронті