Велика, солодка і смачна. Скільки у Дніпрі коштує полуниця

У Дніпрі на центральному ринку та в мікрорайонах у продажу з'явилася полуниця. Стало відомо, скількі зараз коштує кілограм смачних ягід, повідомляє Дніпровська панорама.

Як кажуть очевидці, на прилавках головного ринку Дніпра "Озерці" полуниці більше, ніж покупців. Тут за неї просять 160-180, 200 грн. Ягоди крупні, великі, різні. Продавці кажуть, що це вже місцева ягода - полуниця з Нікополя та Царицанки.

На Лівобережному ринку запашна полуниця коштує 195-200 грн.

овощи цена

В магазині "Варус" - 249.90 грн за кілограм червоних ягід.

photo_2023-05-10_10-10-40

На вулиці Робочій - 180 грн за кілограм.

photo_2023-05-10_10-00-39

Через війну минулого року українці були позбавлені мелітопольської черешні, херсонської полуниці та кавунів, але на 2023 рік прогноз оптимістичніший.

Так, аналітик УКАБ Максим Гопка вважає, що високі ціни на фрукти триматимуться до кінця травня.

Вже другий рік поспіль негативний вплив на ринок України чинить відсутність пропозиції ягоди з південних регіонів, наразі ціни на черешню та полуницю зросли порівняно з минулим роком. В цьому році ягоди з відкритого ґрунту на внутрішній ринок потраплять пізніше, ніж торік, – наголосив він.

Причиною затримки стала холодна та волога погода у цьому році. Аналітик зазначив, що ціни почнуть знижуватися тоді, коли зросте пропозиція від вітчизняних виробників. Орієнтовно це станеться в першій половині червня.

Нагадаємо, раніше ми писали: У Дніпрі дві змії приповзли до кав'ярні на центральному проспекті