Абрикосове варення: сонячний смак літа у кожній ложці

Літо – це пора не лише спекотних днів та довгих вечорів, але й щедрого врожаю фруктів. Абрикоси – одні з найулюбленіших дарів літа, з яких можна приготувати безліч смачних страв та десертів. Одним з найпопулярніших абрикосових ласощів, безсумнівно, є варення. Як зварити на зиму варення з абрикосів, розповість Дніпровська порадниця.

Сьогодні ми поділимося з вами рецептом ароматного та насиченого абрикосового варення, яке збереже смак літа на цілу зиму.

Інгредієнти:

1 кг абрикосів
500 г цукру
200 мл води
1 ч. л. лимонної кислоти (за бажанням)

Сколько в Днепре стоят абрикосы

Приготування:

Підготуйте абрикоси: Ретельно вимийте абрикоси, видаліть кісточки. Якщо ви хочете, щоб варення було з цілими половинками абрикосів, розріжте їх навпіл, але не роз'єднуйте повністю.
Приготуйте сироп: У каструлі з товстим дном змішайте цукор та воду. Доведіть суміш до кипіння, постійно помішуючи, щоб цукор повністю розчинився.
Додайте абрикоси: У киплячий сироп обережно викладіть абрикоси. Доведіть до кипіння, зменшіть вогонь і варіть 10-15 хвилин, знімаючи піну, що утворюється.
Додайте лимонну кислоту: За 5 хвилин до закінчення варіння додайте лимонну кислоту (якщо використовуєте). Це допоможе зберегти колір варення та трохи кислий смак.
Розлийте варення: Готове варення зніміть з вогню і розлийте в чисті, стерилізовані банки. Щільно закатайте кришки.
Зберігайте: Переверніть банки догори дном і залиште так до повного охолодження. Абрикосове варення можна зберігати в прохолодному, темному місці протягом року.

Поради:

Для більш насиченого смаку та аромату варення можна додати трохи ванілі, кориці або м'яти.
Якщо ви хочете, щоб варення було густішим, можете додати до нього трохи пектину.
Абрикосове варення можна використовувати як начинку для пирогів, пиріжків, млинців та інших десертів.
Також його можна їсти просто так, з чаєм або тостами.

варен

Варення з абрикосів: ще один рецепт

Для приготування варення нам знадобиться 1 кг твердих фруктів і 1 кг цукру. Абрикоси поділяємо навпіл і виймаємо кісточки. Викладаємо абрикоси в каструлю, засипаємо цукром і акуратно перемішуємо.

Залишаємо каструлю з фруктами на ніч, щоб абрикоси пустили сік. На наступний день потрібно закип’ятити варення і проварити близько 5 хв, постійно помішуючи. Після чого залишаємо варення холонути. Далі знову потрібно закип’ятити, відразу ж вимкнути варення і залишити до повного охолодження. І третій раз закип’ятити, відразу ж вимкнути і розлити варення по стерилізованим банкам.

Нехай ваше абрикосове варення стане чудовим нагадуванням про літо та подарує вам тепло та затишок у холодні зимові дні.

Нагадаємо, раніше ми писали

Салат за 1 хвилину: швидкий, смачний та неймовірно простий рецепт