Беру 1 кілограм фаршу і готую 36 котлет. Нікому не кажіть рецепт, бо не повірять, що готувати так просто
Котлети готують, напевне, в кожній родині. Десь частіше, десь не дуже. Їх подають господині як на святковий стіл, так і до сніданку, обіду чи вечері, їх полюбляють і діти, і дорослі. Майже у будь-якому ресторані чи кафе в меню можна побачити котлети.
Прийшли котлети із Франції, ця м'ясна страва вважається іноземною. Однак, велике поширення вона набула у слов'янських народах. Наприклад, було придумано нові способи готування котлет. З'явилися Пожарські та котлети по-київськи. У чому полягає відмінність слов'янських від французьких котлет?
Пожарська котлета, як і Київська, готується з рубаного м'яса. Французька котлета - це реберце з виступаючою кісточкою.
Приготуємо курячі ніжні котлети з курячого фаршу.
Інгредієнти для курячих котлет:
Куряче філе - 1,2 кг;
Хліб – 300 г;
Молоко - 450 г;
Вершкове масло - 50 г;
Сіль - 16 г;
Перець – 5 г;
Мускатний горіх - 2 г;
Коріандр - г;
Часник - 20 г;
Панірувальні сухарі - 200 г;
Рослинна олія - 30 г.
Приготування курячих котлет:
З хліба зрізаємо скоринку, замочуємо м'якуш у молоці. Видаляємо з курки кістки, залишаємо філе зі шкірою.
Нарізаємо м'ясо невеликими шматочками та пропускаємо через м'ясорубку. У блендері подрібнюємо хлібний м'якуш, віджатий від молока.
Змішуємо фарш із хлібом, коріандром, мускатним горіхом, перцем та сіллю. Пропускаємо через прес у фарш зубчики часнику, додаємо вершкове масло і ретельно перемішуємо.
Залишаємо фарш у холодильнику на півгодини. Формуємо з холодного фаршу котлети та обвалюємо в панірувальних сухарях.
Слід розжарити сковороду, вливаємо олію і викладаємо на поверхню котлети. Обсмажуємо котлети з кожного боку по кілька хвилин, а потім накриваємо кришкою і вимикаємо вогонь.
Даємо котлетам дійти готовності під кришкою 5 хвилин.
Подаємо з макаронами або картопляним пюре.
Таким чином виходять соковиті курячі котлети. Їх також можна заморозити та готувати порційно.
Нагадаємо, раніше ми писали
Тушкована капуста. Змініть спеції та додайте інгредієнти і у вас вийде новий шедевр