Беру 1 кілограм фаршу і готую 36 котлет. Нікому не кажіть рецепт, бо не повірять, що готувати так просто

Котлети готують, напевне, в кожній родині. Десь частіше, десь не дуже. Їх подають господині як на святковий стіл, так і до сніданку, обіду чи вечері, їх полюбляють і діти, і дорослі. Майже у будь-якому ресторані чи кафе в меню можна побачити котлети. 

Прийшли котлети із Франції, ця м'ясна страва вважається іноземною. Однак, велике поширення вона набула у слов'янських народах. Наприклад, було придумано нові способи готування котлет. З'явилися Пожарські та котлети по-київськи. У чому полягає відмінність слов'янських від французьких котлет?

Пожарська котлета, як і Київська, готується з рубаного м'яса. Французька котлета - це реберце з виступаючою кісточкою.

Приготуємо курячі ніжні котлети з курячого фаршу.

Інгредієнти для курячих котлет:

Куряче філе - 1,2 кг;
Хліб – 300 г;
Молоко - 450 г;
Вершкове масло - 50 г;
Сіль - 16 г;
Перець – 5 г;
Мускатний горіх - 2 г;
Коріандр - г;
Часник - 20 г;
Панірувальні сухарі - 200 г;
Рослинна олія - 30 г.

Приготування курячих котлет:


З хліба зрізаємо скоринку, замочуємо м'якуш у молоці. Видаляємо з курки кістки, залишаємо філе зі шкірою.

Нарізаємо м'ясо невеликими шматочками та пропускаємо через м'ясорубку. У блендері подрібнюємо хлібний м'якуш, віджатий від молока.

Змішуємо фарш із хлібом, коріандром, мускатним горіхом, перцем та сіллю. Пропускаємо через прес у фарш зубчики часнику, додаємо вершкове масло і ретельно перемішуємо.
Залишаємо фарш у холодильнику на півгодини. Формуємо з холодного фаршу котлети та обвалюємо в панірувальних сухарях.
Слід розжарити сковороду, вливаємо олію і викладаємо на поверхню котлети. Обсмажуємо котлети з кожного боку по кілька хвилин, а потім накриваємо кришкою і вимикаємо вогонь.
Даємо котлетам дійти готовності під кришкою 5 хвилин.
Подаємо з макаронами або картопляним пюре.
Таким чином виходять соковиті курячі котлети. Їх також можна заморозити та готувати порційно.

котлети курячікот1котлети курячікот3котлети курячі

Нагадаємо, раніше ми писали

Тушкована капуста. Змініть спеції та додайте інгредієнти і у вас вийде новий шедевр