Без консервантів та цукру: готуємо смачний домашній мармелад

Забудьте про магазинний мармелад з купою цукру та консервантів! Приготуйте корисний та смачний десерт вдома з яблука, апельсина та агар-агару. Це не тільки смачно, але й корисно для вашого здоров'я, повідомляє Дніпровська порадниця.

Інгредієнти

Яблуко - 1 шт.
Апельсин - 1 шт.
Вода - 50 г.
Агар-агар - 1 пакетик (7 г).


Приготування

  1. До очищеного та дрібно порізаного яблука додаємо трохи води та варимо до м'якості. Пробиваємо блендером і додаємо свіжий сік апельсина. Після закипання маси додаємо агар-агар, ретельно перемішуємо і даємо проваритись 2 хвилини. 
  2. Далі розливаємо мармелад за формами. Агар-агар застигаємо за кімнатної температури, можна залишити на столі. Буквально за 30 хвилин мармелад буде готовий.

Також раніше ми писали Вітамінний заряд: готуємо корисні та смачні оладки з броколі та сиром