Ціни на буряки рекордно впали. Скільки коштує кілограм овочів у Дніпрі

За останній місяць у магазинах та на ринках Дніпра суттєво впав у ціні буряк. Відчутно знизився й попит на цю продукцію, повідомляє Дніпровська панорама, посилаючись на аналітику East Fruit.

Чому падає ціна на буряки

Як зазначають аналітики видання, фермери почали знижувати ціну на буряки через падіння попиту на овоч.

Сьогодні буряки на українському ринку оптом пропонують до продажу по 5-7 грн/кг ($0,14-0,19/кг), що в середньому на 14% дешевше, ніж тижнем раніше. При цьому експерти проекту говорять про збільшення пропозиції некондиційних буряків, які виробники готові відвантажувати від 2 грн/кг ($0,05/кг).

Також зниження ціни пов'язують із збільшенням пропозиції столових буряків на ринку, оскільки ті господарства, які раніше утримувалися від продажу, зараз активно розпродують наявні обсяги.

У той же час досить широкою залишається пропозиція некондиційних коренеплодів, що чинить тиск на ціни на якісну продукцію.

Зараз ціна на столові буряки в Україні вже в середньому в 1,6 рази нижча, ніж наприкінці березня 2022 року. При цьому деякі учасники ринку не відкидають, що тенденція зниження цін збережеться і надалі, незважаючи на сезонне скорочення пропозиції цієї продукції. Свою думку вони пояснюють чималими запасами столових буряків у місцевих сховищах", – додають фахівці.

Скільки коштує буряк у магазинах Дніпра

Зазначимо, що ціна за кілограм овочів у магазинах Дніпра стартує від 10 гривень.

Нагадаємо, раніше ми писали: Скільки у Дніпрі коштує полуниця та молоді овочі