Кому допоможуть цвяхи. Як у Дніпрі без шкоди для здоров'я позбутися страхів та навчитися керувати увагою

"Ви впевнені, що вам потрібно скористатися таким кризовим інструментом?" - запитав мене з порога чоловік, який ніколи не загубиться в натовпі. І справа не тільки у високому зрості й густій бороді, а й у позитивній енергетиці, яку він випромінює. Ця людина - провідник практики стояння на цвяхах, яка останнім часом стала майже трендом. Багато хто добровільно хоче випробувати біль і розраховує отримати з цього користь для себе. У тому, як працює ця практика, розбиралася Дніпровська панорама.

Стояння на цвіхах - відома ще з часів давньої Індії практика медитації, розслаблення та пізнання себе. Вважається, що вона зміцнює дух та заряджає тіло енергією.

гвоздигвозди2гвозди3

У чому бачать користь практики:

  • Можна опрацьовувати страхи, навчитися приймати біль та відпускати його.
  • Відбувається розслаблення на фізичному та ментальному рівнях.
  • Підвищується працездатність, концентрація уваги, активність.
  • Практика вчить керувати своєю увагою.
  • Стимулюються нервові закінчення, які відповідають за роботу внутрішніх органів.

Максима Рисенка мені рекомендували, як одного з найкращих у Дніпрі фахівців у галузі духовних практик та саморозвитку. А вже на цвяхи він поставить найкраще, запевняли мене. Але все виявилося не так просто.

Максим Рисенко, цвяхи, Дніпро

Максим одразу ж захотів чіткої відповіді на запитання - а навіщо мені стояти на цвяхах? За його словами, не варто відвідувати практики без жодної мети. До того ж будь-яким кризовим інструментом (у тому числі й стояння на цвяхах) можна як допомогти, так і нашкодити.

Я за те, щоб людина чітко усвідомлювала, що вона робить і для чого. Це, як колись, люди почали пити каву, щоб себе підбадьорити. Але зрештою це перетворилося на постійну звичку, норму, яка вже не допомагає організму, а шкодить.

Те ж саме з будь-якими кризовими інструментами. Їх потрібно використовувати, коли вже ніякі інші інструменти не можуть допомогти, або коли переконуєшся, що цей інструмент найбільш підходить, - пояснює Максим Рисенко.

У топі проблем, які можна вирішити цвяхостоянням - депресія.

Від депресії - чудовий інструмент. Депресія - це коли людина трішки "вилетіла" зі свого тіла, трохи дистанційована - цвяхи її відразу повертають на місце.

Ось усі, кому не вистачає контакту з тілом, запрошую на ці чудові цвяхи, - каже фахівець.

За його словами, люди приходять постояти на цвяхах у сподіваннях вирішити якусь свою проблему, яка нерідко стосується фінансів або особистих відносин. Стаючи на цвяхи, вони висловлюють намір. Але це не означає, що одразу після сеансу проблема вирішиться. Ні. Практика може розбудити у людині внутрішній потенціал, готовність до змін у собі та у своєму житті й таким чином підвищить її можливості до вирішення свого запиту.

Користі від стояння на цвяхах дуже багато. Але треба розуміти, з чим ми стикаємося, коли стаємо на цвяхи. У нас є рептильний мозок- наша тваринна природа, яка намагається уникати будь-яких некомфортних ситуацій. Стати на цвяхи - це насамперед запустити наш тваринний страх, який каже - йди, це небезпечно. А якщо ми стоїмо на цвяхах із якимось наміром, то відчуваємо страх у рамках цього запиту. Ми починаємо справлятися із цим страхом за допомогою дихання, свідомості, підтримки терапевта, який поряд з нами. І поступово виходимо у нормальний стан, рівний - нас уже не трясе. За добрих умов, через 15 хвилин нам стає спокійно і починається інший етап стояння на цвяхах - я його називаю молитвою. Це процес радості, тому що піднімається дуже багато енергії і її можна спрямовувати на подяку. Але це за умови, що ви розслаблені, - пояснює Максим.

цвяхи

Протипоказання:

  • Вагітність
  • Вірусні захворювання
  • Серцево-судинні захворювання
  • Онкологія
  • Сильні психічні розлади

Коли сотні цвяхів стимулюють зони проекції внутрішніх органів на стопах, запускаються відновлювальні та оздоровчі процеси в організмі.

Є просто фізіологічні плюси. Стояння на цвяхах запускає лімфатичну систему, кровообіг, покращується приплив крові до органів - організм починає шалено метушитися, щоб самому собі допомогти, - каже фахіваць.

цвяхи, Дніпро

Він пояснює, що сильний вплив цвяхів пробуджує всі наші блокування, внутрішні обмеження. Але при цьому людина має бути готовою впоратися з тим, що вивільняється.

Енергія піднялася, і її треба реалізувати. Головне, щоб людина усвідомлювала, що з нею відбувається, відстежувати внутрішній процес. Якщо ми говоримо про енергетику, то треба хоча б відчувати у собі цю енергетику.

Чи потрібно всім постояти на цвяхах - складно сказати, але якщо вибір робиться між нічого й цвяхами, то радитиму цвяхи. Це краще, ніж лежати на дивані, дивитися серіали і чекати, коли щось станеться. Це хоча б мотивує людину щось робити. Це, принаймні, підніме її на якийсь наступний рівень, після якого людина розбереться, яка з практик (може бути з м'якших) їй підходить, - додає Максим Рисенко.

Максим Рисенко

Нагадаємо, раніше ми писали, як у Дніпрі прийняти звукову ванну із співаючими чашами та потрапити в іншу реальність.