Де у Дніпрі можна зустріти ручних білок (фото)

У Дніпрі до парку Шевченка відвідувачів приваблюють ручні білки. Люди намагаються вирватися сюди з роботи в обідню перерву, щоб погодувати хвостатих красунь. Про це пише Дніпровська панорама.

белка19белка10белка20

Завсідники парку Шевченка кажуть, що білок цього сезону дуже багато. До того ж з'явилися більчата, які вже теж скачуть по деревах.

Дніпрянин Олег щодня приходить у парк годувати білок. Так він проводить обідню перерву на роботі. Таке захоплення в нього вже понад рік. Чоловік знає всі місця та стежки білок у парку. А з собою у нього завжди горіхи та насіння.

Я навіть сам не сподівався, що так цим захоплюся. Якось прочитав, що одній білці на зиму потрібно 3000 горіхів. Вразився і вирішив ходити їх годувати. Горіхи у мене свої – з нашої родинної пасіки, – розповідає чоловік.

І як на замовлення на стукіт горіхів тут же з'являються білки. Хвостаті юрко спускаються з дерева, хапають горіхи та забираються з ними на висоту.

белка18белка16

Олегу рідко вдається годувати білок на самоті, йому завжди складають компанію інші відвідувачі парку. Особливо це приваблює мам із дітьми. Білки ж майже не бояться, але діють дуже швидко і вважають за краще спочатку вивчати обстановку з безпечної висоти.

белка9белка2белка8белка21

Такі сміливі – лише дорослі білки. Малята поки воліють не контактувати з людьми, а забирати горіхи, залишені в годівницях.

белка6белка3белка13

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що у Дніпрі в яхт-клубі "Січ" птахи утворюють пари та позують для відвідувачів.