Зірка оперної сцени, співачка Марія Максакова приїхала до Дніпра: ексклюзивне інтерв'ю (відео)

Одна з відомих оперних виконавиць у світі, співачка з рідкісним мецо-сопрано, Марія Максакова приїхала до Дніпра з гастролями. У виставі театру опери та балету вона вийде на сцену у ролі Віолети у «Травіаті» Джузеппе Верді. Між репетиціями співачка погодилася на ексклюзивне інтерв'ю Дніпровській панорамі.

Максакова

Співачка не вперше у Дніпрі. Вона вже виходила на сцену нашого оперного театру й також в "Травіаті", брала участь у фестивалі "Джаз на Дніпрі" і ще в багатьох проєктах. Каже любить нашого глядача і рада знов співати для нього.

Під час розмови з кореспондентом Марія Максакова торкнулася багатьох тем, які стосуються не лише творчості. Відомо, що співачка займає чітку позицію щодо повномасштабного вторгнення росії в Україну, особистості путіна і російської культури.

Максакова відома гучними політичними висловлюваннями. Вона була депутатом державної думи росії шостого скликання. Свого часу підтримувала політику путіна, але зараз є жорстким критиком російського диктатора. У 2014 році її депутатською карткою проголосували за анексію Криму. Самої Марії Максакової тоді у залі держдуми не було. Проте згодом, вже після еміграції в Україну, оперна діва попросила вибачення за Крим.

Коли це відбулося, я думала тільки про те, що треба бігти, - розповіла Максакова

 Вона приїхала в Україну у 2017 році з Денисом Вороненковим, також депутатом, який зізнавав гонінь з боку росії. Його було вбито у центрі Києву.

Переїхати було недостатньо щоб його вберегти. Вони дісталися своїми лапами і тут до нього. Це відбулося вже 6 років тому. І тоді я прийняла власне рішення залишитися в Україні, згадує співачка.

 Зараз Марія Максакова мешкає у Західній Україні. Каже, що відчуває себе вдома.

 Ймовірно це з-за походження дідуся,  він народився у Чернівцях. Призвіще ні я, ані мама не міняли. Тож призвіще Максакова це українське, - каже Марія.

Нинішній режим у росії Максакова вважає гіршим ані ж той, що був у Німеччині у 30-40х роках минулого століття.

 Я вважаю що це гірше за націзм, за те зщо робив Гітлер. Ті хоча б не намагалися придушити у «братсьских обіймах» своїх. Вони з самого початку оголосили противників... Але вбивати, красти дітей, створювати руїни з міст - такого прикладу історія людства не знає, - каже співачка. 

 Максакова свого часу працювала у Маріїнському та Большому театрах. Зараз вона переконана, що російській культурі не місце в Україні. Позицію деяких російських культурних діячів, які покинули росію,  вона вважає правильною але недостатньо жорсткою.

Це уніфікована імперська культура яка нав язувалася довгий час Україні… Стосовно окремих виконавців,то Шевчук десидент зі стажем і його приклад – виключення з загальгого правила. Він відрізняється силою духа, - каже Марія.

Максакова 2

Зіркові особистості, за думкою Максакової мають більш відповідально ставитися до того, що робить роійський агресор.

Стосовно Пугачової декілька разів я казала, що бажано було б щоб вона більш рішуче висловлювалася. Але побачимо, який буде розвиток, - поділилася Марія Максакова.

 Про російські назви та пам'ятники співачка також має власну, дуже міцну думку.

Вони нагадують людям про той жах, який вони ще навіть не пройшли, а тільки проходять,- вважає Максакова

Те, що зараз переживають українці,Максакова називає жахливим  випробуванням.Тому, неможливо щоб у наші часи з афіш дивилися імена і назви, пов'язані з імперським періодом.

Доки триває агресія і доки вони не покаялися. Це справа десятирічь, - каже Максакова.

Щодо ностальгії по росії, то співачка зізналася, що її немає.

Максакова 3

Усе інтерв'ю можна побачити на відео:

Раніше ми писали про: «Жіночий Квартал» вирушає у благодійний тур до Дніпра (фото)