Філатов про перше місце Дніпра за обсягами фінансування Сил оборони та про розкрадання 62 мільйонів керівництвом Держспецзв’язку

Дві новини, обидві пов'язані з грошима, що йдуть, або могли б піти на допомогу оборонцям України, дивним чином збіглись сьогодні у часі. Це визнання аналітиками Forbes, що Дніпро став лідером серед усіх громад щодо витрат на фінансування ЗСУ. Та викриття чиновників Держспецзв'язку у розкраданні 62 мільйонів грн. Мер Дніпра Борис Філатов, коментуючи їх у своєму Телеграм, в черговий раз підкреслив про нераціональність вилучення у міст військового ПДФО та контроль над його використанням, пише Дніпровська панорама.

Кілька годин тому поважне видання Forbes, відоме своєю аналітикою у підрахунку грошей, оприлюднило розлогу статистику витрат міст на фінансування ЗСУ. 

Дніпро в цьому рейтингу перший – як громада, що віддала найбільше коштів на потреби оборони. 

Не сперечатимуся з колегами, адже у своєму тексті вони визнали, що всі ті підрахунки було зроблено «в стовпчик» ( як я колись і казав ).

Тож деякі невидимі їм витрати туди не увійшли.

Так чи інакше, Дніпро посідає перше місце в країні!

Хоча загалом ми витратили на цю кляту війну на мільярди гривень більше:((

Але дякую вам, Forbes, - написав Філатов.

Дніпро лідер фінансування ЗСУ

Водночас сьогодні НАБУ і САП викрили в розкраданні 62 мільйонів керівництво Держспецзв’язку - саме того відомства, куди як раз і передали кошти місцевого самоврядування. 

Менше двох тижнів тому я писав про свої сподівання щодо того, чи вдасться державним чиновникам раціонально витратити вилучений у міст військовий ПДФО та відкрито прозвітувати про це суспільству. 

А вже сьогодні НАБУ і САП викрили в розкраданні 62 мільйонів керівництво Держспецзв’язку. 

Тих, до чийого відомства як раз і передали кошти місцевого самоврядування !!!

Що ж. 
Використали…- прокоментував мер.

новини

Нагадаємо, раніше ми писали: Мер Дніпра Філатов відреагував на вилучення військового ПДФО у громад

Закупимо дронів ще на 60 мільйонів гривень: Мер Дніпра Філатов розповів про доставку на фронт чергової партії обладнання

Секретар міської ради Дніпра написав лонгрід про “мітинги” та “гроші на ЗСУ”

Для армії та захисників: за час війни Дніпро спрямував на потреби оборони понад 3,81 млрд. грн.