Фонд держмайна України планує передати на баланс Дніпра непридатні для захисту укриття

У Дніпрі журналісти перевірили стан бомбосховищ на вулиці Богдана Хмельницького, які належать Фонду державного майна. Наразі їх планують передати у власність міста. Проте сховищами, виявляється, це навряд можна назвати. Про це повідомляє Дніпровська панорама з посиланням на Дніпро TV.

У Дніпрі існує понад 220 захисних споруд, елементарних укриттів і сховищ, які перебувають на балансі Фонду державного майна. Місцеві журналісти вирішили перевірити їхній стан, але відрази зіткнулися з тим, що їх не пустили на територію підприємства, де знаходиться перше з таких укриттів. На підприємстві навіть відмовилися розмовляти з представниками мас-медіа. Таким чином питання про те, чи пускають сюди людей під час тривоги залишається відкритим.

На другій локації - пощастило більше. Сховище у вільному доступі, але чи придатне воно взагалі? В приміщенні нема запасів води, майже повністю відсутнє освітлення, без аптечок, інструментів і засобів гігієни. Більш того. Без вбиральні. Повністю занедбане і потребує ремонту.

В такому стані сховище планують передати місту. Ремонтувати і обладнювати його, в цьому випадку, громада буде зі своєї кишені. 

Детальніше - у сюжеті тележурналістів.

Нагадаємо, вночі ворог намагався атакувати Дніпропетровську область "шахедами".