Готуємо варення із полуниці за 10 хвилин: ягідка до ягідки

Як швидко приготувати полуничне варення. Особливо зараз ці поради будуть дуже доречними, повідомляє Дніпровська панорама.

Інгредієнти для полуничного варення:

     полуниця - кг;
     лимон - шт.;
     цукор - кг.

Приготування полуничного варення:

Полуницю потрібно добре промити від зайвих забруднень, позбутися листочків та стеблинок. У каструлю викладаємо ⅓ частину полуниці, посипаємо ⅓ частиною цукру.

Кладемо полуницю на цукровий шар, повторюємо дії, доки продукти не закінчаться. Трохи цукру потрібно залишити для подальшого посипання.

Полуницю в цукрі потрібно прибрати тепло на 2-3 години. З ягоди має виділитися сік. Після цього засипаємо полуницю залишками цукру.

Ставимо каструлю з ягодою на вогонь вище за середнє і доводимо до кипіння. Обов'язково потрібно перед кипінням додати у варення свіжий сік одного лимона.

Після закипання варення треба готувати 10 хвилин|мінути|, постійно помішуючи.

Після приготування потрібно дати варенню трохи охолонути і перелити його в банки. Наперед варто підготувати, ретельно промити банки для варення.

Нагадаємо, раніше ми писали

Ідеальний полуничний чізкейк без випічки. Відеорецепт