Марнославство на користь ворога. Самопіар директора лікарні Мечникова Риженка обурив мешканців Дніпра

Мешканці Дніпра обурені тим, що в ефірі телеканалу 1+1, який пов'язують з українським бізнесменом Ігорем Коломойським, були показані місця, де лікують поранених, а також краєвиди нашого міста, включаючи мости. Під час повномасштабної війни в Україні, таке відео може грати на користь ворогу. Мова йде про фільм Наталки Мосійчук, про обласну лікарнюі ім. Мечникова, а скоріше про її керівника Сергій Риженка. Про це повідомляє Дніпровська панорама з посиланням на Дніпро. Головне.

Обурення людей викликала дивовижна вибірковість функціонера від медицини Сергія Риженка  щодо виконання рекомендацій військових адміністрацій, Командування Медичних Сил про "інформаційну тишу навколо медустанов, які надають допомогу військовим.

Під час віни пости про порятунок поранених складають левову частку сторінки Сергія Риженка у соцмережах. При цьому існує два великих питання - наскільки це етично та чи згодні самі поранені військові з тим, що їхні фото з’являються в особистому фейсбуці Риженка. Багато хто з героїв цих постів знаходиться у непритомному стані чи отримали тяжкі каліцтва.

Зауважимо, що медики та керівники багатьох інших лікарень Дніпра та інших міст Дніпропетровської області, на відміну від Риженка, категорично не дозволяють собі подібного самопіару через демонстрацію ран та страждань своїх пацієнтів. У дуже рідкісних (у порівнянні з Риженком та лікарнею Мечникова) телевізійних репортажах з інших медзакладів неможливо побачити великих планів з пораненими. До того ж навіть прізвище лікаря чи загальний план лікувального закладу з прив’язкою до місцевості - це заборона для телеефіру.

Не слід забувати: ще в часи АТО-ООС бойовиками агресора, які тоді ще маскувалися під сепаратистів, на підставі лише позивного призначалися нагороди за голови наших героїв-ветеранів. Хоча б через це розповідати їхні історії, називаючи позивні та імена - ідея дуже-дуже спірна, адже вилікувані бійці можуть повернуться на фронт.

Медіадомінування лікарні Мечникова та її директора, судячи з усього, було розцінено як недостатнє. Тому про них зняли цілий фільм, якому передував  анонс з краєвидами Дніпра, лікарні ззовні й всередині, а також з пораненими у кадрі. А медичний директор Сергій Риженко раптово заговорив приємним баритоном. З'ясувалося, що його переозвучив професійний диктор, відомий  дублюванням акторів у турецьких і не тільки серіалах.

У медіа-спільноті з обуренням обговорюють новий рекламний фільм Риженка, який до цього скандалу піарився на межі фолу.

Правила діють не для всіх? Чи можна вже відкрито говорити про те, що у Мечникова перебувають поранені? - запитують журналісти.

анонсанонс1анонс2

Сам директор лікарні Риженко поки що не прокоментував скандальний фільм.

І, начебто, не соромно показувати героїчну працю медиків, та й не вдасться відвертатися від жахів та ціни війни, але на тлі медійної делікатності та стриманості колег усе це виглядає великою мірою як хайп на війні та лікарському обов’язку своїх колег-підлеглих.

А якщо врахувати, що фільм знятий студією телеканалу, пов’язаного з олігархом Ігорем Коломойським, то виникає цілком обґрунтована підозра про якийсь черговий бізнес-план, адже добре відомий у Дніпрі бізнесмен нічого не робить з почуття альтруїзму. А якщо й робить, то дніпрянам про це нічого не відомо.