"Громадська сила" назвала фейком розповсюджений у соцмережах нібито компромат на депутатку з Дніпра

Брудна інформаційна компанія розгорнулася навколо організації "Громадська сила", яка власним коштом забезпечує роботу гуманітарного штабу у Дніпрі та допомагає ЗСУ, а представники цієї політсили масово воюють на фронті. Дніми соцмережі вибухнули нібито компроматом проти депутатки міськради Дніпра від "Громадської сили" Катерини Збарської. 

Як розповіли у "Громадській силі", автори фейків взяли "фактаж" і "докази" буквально з повітря. Вигадали історію, що Катерина нібито у перші дні війни ділилася із родичом з росії ситуаціє в місті. Підкріпили свою брехню скрінами нібито з її телефона. Але спрацювали так примітивно, й фейковість цієї інформації одразу кинулася в очі.

На одному зі скрінів ситуацію у Дніпрі під час повномасштабного вторгнення росіян розповідається 23 лютого, хоча війна розпочалася 24-го. На іншому скріні дата наклалася на повідомлення. Крім того, коли починається переписка нового дня, то дата відокремлена від повідомлень. Але "фотошопери" скрінів на це не звернули увагу. Ще на одному скріні Збарська нібито повідомляє про події у Дніпрі 1 березня, хоча ще 24 лютого поїхала з маленькою дитиною на Захід України і повернулася лише 15 березня, - розповів лідер "Громадської сили" Загід Краснов.

Він впевнений, що ці фейки робили явно дилетанти, а розповсюджують їх з метою облити брудом саме тих, хто справді зацікавлений у перемозі України і щоденно допомагає ЗСУ.

Я думаю, що справжня причина появи цих фейків полягає саме в тому, що комусь дуже погано спиться, коли вони бачать, скільки всього за власні кошти ми робимо для ЗСУ і людей. Тому вони поливають брудом жінку, чий чоловік з 2014 року захищає Україну. Вони поливають брудом команду, яка першою в області на другий день війни створила гуманітарний штаб. А депутати нашої команди, члени їхніх родин зараз на фронті. Але цей бруд нас не зупинить, ми як допомогали, так і будемо допомагати ЗСУ до самої Перемоги, - додав Краснов.

Разом з тим, депутатка Збараська написала заяви до СБУ та Кіберполіції з приводу розповсюдження у соцмережах недостовірної інформації, яка зачепила честь, гідність та ділову репутацію її особисто і команди "Громадської сили".

Сьогодні частина "Громадської сили" на фронті. Наприклад, Руслан Краснов служить у ССО, в найгарячіших точках. Наш обласний депутат Захар Сергєєв отримав на фронті потрійне поранення. Брат нашого депутата Ганни Мосьпан зник безвісти у Бахмуті, а її чоловік служить у ЗСУ. Мій чоловік зараз на лінії фронту. І таких прикладів є десятки. Тому ми зі свого боку відстоюватимемо свою честь, гідність та ділову репутацію у суді. Але і справжні та чесні журнілісти, як четверта гілка влади, повинні таким злочинам надавати розголосу, - заявила Збарська.