Ідеальна закуска з кабачків на зиму: покроковий рецепт

Ця закуска  — це ідеальне поєднання солодкості, гостроти та свіжості, що перетворює звичайні кабачки на вишукану зимову страву. Про це повідомляє Дніпровська порадниця.

Інгредієнти

кабачки — 2 кг.
солодкий перець (бажано червоний) — 1 шт.
яблуко — 1 шт.
цибулина — 1 шт.
перець чілі — 1–2 шт.
морквина — 1 шт.
часник — 1 головка.
томатна паста — 70 г.
цукор — 200 г.
оцет 9% — 100 г.
сіль — 50 г.


Приготування

  1. Кабачки брати молоденькі, без кісточок, нарізати довгими брусочками.
  2. Інші овочі та яблуко пропустити через м’ясорубку, скласти в каструлю.
  3. Додати сіль, цукор, томатну пасту, оцет, довести до кипіння. Всипати кабачки, перемішати. Після виділення вологи варити 1 годину на середньому вогні. 
  4. Розкласти у стерильні банки, герметично закрити, перевернути й укутати до повного вистигання.

Також раніше ми писали Король осінньої консервації: як приготувати вогняний соус «Паприкаш»