Інтенсивне потепління викликатиме грозові дощі: яку погоду чекати у Дніпрі (мапа)

Синоптики прогнозують до кінця другої декади травня теплу, майже літню погоду на всій території України. Проте, відсутність дощів та посилення вітру може призвести спонтанні виникнення пожеж. Короткочасні та ще й з грозами дощі пройдуть у Дніпрі, передає Дніпровська панорама з посиланням на інформацію Українського гідрометцентру та прогнози народних синоптиків.

Синоптик Ігор Кібальчич пише про інтенсивне потепління та його 

За рахунок поступового встановлення повітряних потоків зі Сходу та Південного Сходу, а також внаслідок трансформації повітряної маси, в Україні намітилася тенденція на інтенсивне потепління. Щодня середньодобова температура наближається до літніх показників: помітно потеплішали ночі, а вдень стовпчики термометрів впевнено перевищують +20 °С,- пише Кібальчич.

До кінця другої декади травня потепління  продовжиться. Переважатиме поле підвищеного атмосферного тиску за винятком західних областей, де циклонічна діяльність та атмосферні фронти стануть причиною короткочасних дощів у супроводі гроз, а температурний фон виявиться трохи нижчим, порівняно з рештою території країни.

 Найближчими днями варто звернути увагу на посилення вітру, радять синоптики.

Вітер завтра східний та північно-східний, помірний, у південній частині може бути сильним, а, отже, і штормовим на морях.Дощі в п'ятницю в Україні ймовірні повсюди, окрім східних областей. Щоправда, характер їхній буде короткочасним та локальним і йтимуть переважно в денні години, - повідомляє синоптик Наталка Діденко

Надалі в Україні - переважно тепло, дощі з грозами випадатимуть, але нерівномірно.

погода 19 травня
На Дніпропетровщині та в Дніпрі 19 травня мінлива хмарність, без опадів. Вітер північно-східний, 4-6 м/сек. Температура повітря вночі +13...+15°С, вдень +23...+25°С.

Раніше ми писали про: Висока температура та посилення вітру. Яка погода буде у Дніпрі(мапа)