Вони самі летять до рота: як приготувати неповторні полтавські галушки (фото)
Готувати галушки просто і водночас в цій кулінарній справі потрібні навички. За традиційним полтавським рецептом галушки виходять дуже смачні, а якщо заправити їх не лише сметанним, а й сметанно-часниковим соусом, то за вуха не відірвати, передає Дніпровська панорама з посиланням на сайт Food Oboz.
Рецепт неймовірно простий, інгредієнти є у кожної господині під рукою. Примітно, що на Полтавщині навіть встановили пам'ятник ситним і ніжним галушкам. Дотримуйтесь покрокової інструкції і у вас все вийде. При бажанні можна посипати галушки шкварками із сала.
Інгредієнти
- Пшеничне борошно 400 г.
- Кефір 250 мл.
- Яйця1 шт.
- Сода0,5 ч. л.
- Сіль1 ч. л.
- Перець чорний мелений0,5 ч. л.
- Сметана150 мл.
- Часник 2-3 зубчики.
Покрокове приготування полтавських галушок
1 крок
Влийте в миску кефір, додайте чайну ложку соди та розмішайте. Потім вбийте яйце і посоліть трохи. Через сито поступово додайте борошно і замішайте тісто.
2 крок
Замішуйте до тих пір, поки тісто не стане пластичним і м'яким.
3 крок
Присипте стіл борошном і викладіть тісто. Розділіть його на 2-3 частини і кожну розкатайте у формі ковбаски. Наріжте невеликими шматочками, при варінні вони збільшаться у розмірі.
4 крок
Поставте воду кип'ятити, а самі галушки розкладіть в друшляку. Коли вода закипить, покладіть друшляк на каструлю і накрийте кришкою. Варіть на пару 6-7 хвилин.
5 крок
Для соусу роздушіть 3 зубчики часнику за допомогою пресу, змішайте його з сіллю та чорним меленим перцем. Додайте кріп або будь-яку свіжу зелень. Влийте сметану і ще раз розмішайте.
6 крок
Викладіть галушки на тарілку, паперовими рушниками видаліть зайву вологу. Зверху можете присипати смаженою цибулею або шкварками.
7 крок
Полийте блюдо соусом і подавайте до столу. Смачного!
Раніше ми писали про: Чебуреки вийдуть смачними й хрусткими: є один секрет.