Керівники області та міста взяли участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України

4 березня у Львові відбувся перший цьогоріч Конгрес місцевих та регіональних влад при Президентові України. Він зібрав близько 1,6 тис. учасників, більшість з яких долучилася до засідання відеозв’язком -зокрема й міжнародні партнери України. Від Дніпра та області приєдналися голова Дніпропетровської ВЦА Сергій Лисак, голова облради Микола Лукашук та міський голова Дніпра Борис Філатов. Передає Дніпровська панорама з посиланням на Дніпрораду

 

AnyConv.com__конгрес полиэкран

Під час засідання Глава держави Володимир Зеленський назвав це особливим масштабом та зауважив, що питання економіки та соціального забезпечення людей подекуди вирішуються швидше саме на місцевому рівні. 

AnyConv.com__конгрес Зеленский

Основними темами під час Конгресу стали безпека та оборона, соціальний захист людей та гуманітарна ситуація на тимчасово окупованих та вже звільнених територіях. А ще -перспективи відновлення енергетичної інфраструктури і відбудова зруйнованих росіянами будинків, навчальних та медичних закладів. 

Ситуація на Дніпропетровщині контрольована. Тримаємо регіон. Кожен — на своєму фронті. Переможемо, - зазначив Сергій Лисак.

AnyConv.com__конгрес

Коментуючи підсумки Конгресу, Філатов зауважив, що єднання зусиль влади на всіх рівнях робить країну та всі її міста сильнішими у протистоянні російським окупантам.

AnyConv.com__конгрес Філатов

Дніпро і надалі робитиме все, аби люди тут могли продовжувати жити нормальним життям. Наскільки це можливо в умовах цієї жахливої війни. Ми будемо продовжувати працювати. Всі разом. Міськрада, Дніпропетровська ВЦА, облрада. Без втоми. Кожен на своєму місці і заради спільної мети — Української Перемоги, - сказав міський голова Дніпра. 

Напередодні на засіданні президії, до якої одним з небагатьох міських голів входить Борис Філатов, також було наголошено  на поверненні до планової роботи Конгресу.

Раніше ми писали про Никопольские зенитчики сбили вражеский самолет над оккупированным Енакиево