Котлети більше не готую. Рецепт, від якого всі у захваті

Розкажемо, як зробити смачні конвертики із баклажанів. Нічого складного у приготуванні цієї простої та смачної страви зовсім немає. Головне, щоб були баклажани та бажання готувати. А все інше вдома є точно, повідомляє Дніпровська панорама.

Інгредієнти для конвертиків із баклажанів:

баклажани - 2 шт.;
фарш - 300 г;
цибуля ріпчаста - шт.;
яйця - 2 шт.;
молоко - 100 мл;
борошно - 3 ст. л.;
сіль за смаком.

Приготування конвертиків із баклажанів:

Баклажани нарізаємо вздовж тонкими пластинами, товщина кожної 2-3 мм. Солимо пластини та залишаємо на 10 хвилин. Далі занурюємо пластини у воду, накриваємо вантажем у вигляді плоскої тарілки та залишаємо додатково на 10 хвилин.

конвертики із баклажанів
У цей час до фаршу пропускаємо цибулю через м'ясорубку, солимо, перчимо і ретельно перемішуємо. Викладаємо пластини баклажанів на паперовий рушник. Також накриваємо пластини паперовим рушником, даємо трохи висохнути.

Викладаємо на пластини фарш, згортаємо начинку кілька разів усередину – отримуємо невеликі квадратики із пластин баклажану.
В окремій мисці збиваємо яйця із сіллю.

конвертики із баклажанів

Вливаємо до яєчної суміші молоко, перемішуємо. Просіюємо в яєчну суміш муку|борошно|, замішуємо рідке тісто. Опускаємо квадратики в отриманий кляр.
У сковороді розігріваємо олію, викладаємо на поверхню конвертики в клярі. Обсмажуємо конвертики на середньому вогні під кришкою з обох боків.

У результаті виходить проста страва з баклажанів і фаршу. Це добрий варіант закуски на святковий стіл.

конвертики із баклажанів

Нагадаємо, раніше ми писали

Пиріжки більше не роблю. Беру картоплю і готую за новим рецептом: набагато простіше та смачніше