Мінімальна заробітна плата. На скільки можуть підняти у Дніпрі вже у квітні

В Україні, починаючи з наступного місяця, пропонують підняти мінімальну заробітну плату. Все тому, що останніми роками розмір мінімалки нижчий за розмір прожиткового мінімуму для працездатних осіб. На скільки можуть підняти мінімальну зарплату у Дніпрі вже у квітні, повідомляє Дніпровська панорама, посилаючись на 24 канал.

Мінімалку можуть підняти вже у квітні

У Верховній Раді зареєстрували законопроект, який пропонує поетапно підняти мінімальну заробітну плату вже з квітня. Автори проекту зазначають, що підняття потрібне через те, що розмір мінімалки в Україні становить нижчий за прожитковий мінімум для працездатних осіб.

Ще минулого року, у грудні, фактичний розмір прожиткового мінімуму для працездатних осіб становив 7539 гривень. Водночас мінімалка становила лише 6 700 гривень в аналогічний період. Це лише 88,9% до фактичного розміру прожиткового мінімуму для працездатних.

Розмір прожиткового мінімуму в Україні зараз

У 2023 році планується підвищити прожитковий мінімум до 8962 гривень. За даними бюджету України на цей рік підвищення для заробітної плати не передбачається. Тобто вона так і залишиться на тому ж рівні, що й була.

Саме тому законопроект передбачає:

  • з 1 квітня підвищити зарплату на 7370 гривень;
  • з 1 липня – на 8107 гривень;
  • з 1 жовтня – на 8918 гривень.

Залишилося дочекатися, коли ухвалять законопроект.

Нагадаємо, раніше ми писали: - Перерахунок пенсій. Хто у Дніпрі його не отримає, а кому перерахують двічі