Найсмачніші котлети за копійки. Не кожна господиня знає цей рецепт: смачні, навіть у холодному вигляді

Багато хто вважає, що котлети не можна назвати корисною стравою. Вони мають багато жиру. Однак, можна готувати котлети правильно. Тоді жиру в м'ясі буде мало, що суттєво зменшить шкоду цієї страви.

Котлети здатні наситити організм білком, що потрібно для формування м'язів і нервової системи. Крім того, у котлетах є корисні вуглеводи. Вони перетворюються на енергію, що витрачається людиною постійно.

Розкажемо як правильно приготувати корисні котлети

Інгредієнти для котлет

     Фарш - 500 г;
     Картопля - 500 г;
     Цибуля ріпчаста - 200 г;
     Часник - 2 зубчики;
     Вершкове масло - 30 г;
     Майонез - 1 ст.л.;
     Паприка - 1 ч. л.;
     Петрушка - пучок;
     Чорний перець - щіпка;
     Сіль - ½ ч. л.

Приготування котлет

Нарізаємо маленьким кубиком цибулю, в сковороді з розтопленим вершковим маслом злегка обсмажуємо. Шинкуємо дрібно часник, відправляємо до цибулі.

Очищену картоплю натираємо на маленьких різцях тертки. Викладаємо в миску обсмажену цибулю, змішуємо з картопляною масою.


Шинкуємо дрібно кріп, висипаємо в миску з цибулею та картоплею. Додаємо в суміш фарш, майонез, висипаємо паприку, чорний перець та сіль.

Ретельно вимішуємо фарш, розбиваємо волока. Коли фарш став однорідним, змочуємо руки у воді та формуємо невеликі котлети.

Не забуваймо в руках відбивати котлети. У сковороді розігріваємо олію, обсмажуємо котлети по парі хвилин на обох сторонах.

Викладаємо котлети у форму для запікання, відправляємо до духовки на 160 градусів 30 хвилин. Потім котлети накриваємо фольгою, прибираємо до духовки додатково на 5 хвилин.

Завдяки приготуванню в духовці, котлети виходять соковитими та без зайвої олії всередині. Цей рецепт не передбачає додавання в котлети хліба та яєць.

котлети1котлети2котлети3

Нагадаємо, раніше ми писали

Скумбрія в духовці. Готуйте одразу подвійну порцію