Найсмачніші котлети за копійки. Не кожна господиня знає цей рецепт: смачні, навіть у холодному вигляді
Багато хто вважає, що котлети не можна назвати корисною стравою. Вони мають багато жиру. Однак, можна готувати котлети правильно. Тоді жиру в м'ясі буде мало, що суттєво зменшить шкоду цієї страви.
Котлети здатні наситити організм білком, що потрібно для формування м'язів і нервової системи. Крім того, у котлетах є корисні вуглеводи. Вони перетворюються на енергію, що витрачається людиною постійно.
Розкажемо як правильно приготувати корисні котлети
Інгредієнти для котлет
Фарш - 500 г;
Картопля - 500 г;
Цибуля ріпчаста - 200 г;
Часник - 2 зубчики;
Вершкове масло - 30 г;
Майонез - 1 ст.л.;
Паприка - 1 ч. л.;
Петрушка - пучок;
Чорний перець - щіпка;
Сіль - ½ ч. л.
Приготування котлет
Нарізаємо маленьким кубиком цибулю, в сковороді з розтопленим вершковим маслом злегка обсмажуємо. Шинкуємо дрібно часник, відправляємо до цибулі.
Очищену картоплю натираємо на маленьких різцях тертки. Викладаємо в миску обсмажену цибулю, змішуємо з картопляною масою.
Шинкуємо дрібно кріп, висипаємо в миску з цибулею та картоплею. Додаємо в суміш фарш, майонез, висипаємо паприку, чорний перець та сіль.
Ретельно вимішуємо фарш, розбиваємо волока. Коли фарш став однорідним, змочуємо руки у воді та формуємо невеликі котлети.
Не забуваймо в руках відбивати котлети. У сковороді розігріваємо олію, обсмажуємо котлети по парі хвилин на обох сторонах.
Викладаємо котлети у форму для запікання, відправляємо до духовки на 160 градусів 30 хвилин. Потім котлети накриваємо фольгою, прибираємо до духовки додатково на 5 хвилин.
Завдяки приготуванню в духовці, котлети виходять соковитими та без зайвої олії всередині. Цей рецепт не передбачає додавання в котлети хліба та яєць.
Нагадаємо, раніше ми писали
Скумбрія в духовці. Готуйте одразу подвійну порцію