Облаштування сховища під час тривог: метрополітен Дніпра отримав лави-трансформери

Благодійники з Прибалтики передали до Дніпра модульні лави. Їх розмістили у метрополітені. Лави трансформуються і можуть використовуватись людьми, які ховаються у підземці від можливих ворожих обстрілів під час повітряної тривоги, як для сидіння, так і для лежання. Наразі такі лави розмістили на станціях метро Вокзальна, Метробудівників та Проспект Свободи. Загальна їх кількість становить 14 штук. Про це повідомляє Дніпровська панорама.

лави для метро

На три станції метрополітену привезли лавки-трасформери. Це міжнародний проект і ці лавки можуть застосовуватися як для сидіння, так і зсуватись і утворюється кровать - одна-дві людини можуть розмістись і відпочити. Коли звучить сигнал повітряної тривоги, при великоій кількості людей, коли не вистачає стаціонарних лавок, тоді працівники служби метрополітену виставляють додатково ці лавки, - пояснив начальник служби руху Дніпровського метрополітену Владислав Миркало.

Працівники Дніпровського метрополітену зазначають, що кошти для закупівлі модульних лав не використовували. Це – гуманітарна допомога з Прибалтики.

лави у метро

Чотирнадцять модульних лав Дніпровському метрополітену у якості гуманітарної допомоги передали латвійські та литовські підприємства, які об'єднали свої зусилля задля допомоги українцям під час війни. Ініціатором проекту виступив представник торгово-промислової палати Латвії в Україні В'ячеслав Редько. Кошти метрополітену для реалізації цього проекту не залучались. І ми дуже вдячні підприємцям Латвії та Литви, що допомогли потурбуватися про наших людей, які приходять до нас в укриття, - зазначила інженер з цивільного захисту та мобілізаційної роботи Дніпровського метрополітену Юлія Стемпковська.

У свою чергу мешканці Дніпра зазначають, що додаткові місця були вкрай необхідні.

лавки для метро

Коли велика дуже скупченість людей і доводиться чекати одну-дві години, коли закінчиться тривога, - дуже втомлюєшся. А коли приходять матусі з маленькими дітьми, то це взагалі вкрай тяжко. Тому ці лавки дуже зручно і дуже нам потрібні, - каже мешканка Дніпра Олена Борисівна.

лави у метро

Працівники метрополітену сподіваються, що благодійники і надалі будуть підтримувати Дніпро та Україну.

лави у метро

Подробиці - у нашому відео:

Нагадаємо, раніше ми писали: Що знайшли під Дніпром на розкопках могили козака Белюха (відео)