Окупантам не захопити Бахмут, він залишається незламним – заступник командира полку «Дніпро-1» Андрій Поспєлов (Відео)

Полк патрульної служби поліції особливого призначення «Дніпро-1» з 2014 року несе службу на передовій. З перших днів повномасштабного вторгнення Андрій разом з побратимами були в Бахмуті. Поліцейські виявляли та затримували диверсантів, які передавали ворогу інформацію про позиції ЗСУ, колаборантів, надавали допомогу пораненим цивільним, проводили евакуацію та відбивали атаки російської армії. За відвагу та героїзм Андрій Поспєлов нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня, повідомляє Дніпровська панорама, посилаючись на Нацполіцію Дніпропетровської області.

Андрій розповідає, що в перші дні одним з основних завдань поліцейських, був контроль за в’їздом та виїздом із міста:

На блокпостах ми почали проводити перевірки для виявлення диверсантів та колаборантів. Тільки за перший тиждень нашої роботи ми передали до СБУ близько 170 осіб, які співпрацювали з ворогом. Вони фотографували позиції наших бійців та передавали інформацію росіянам. Також потрібно було швидко окопатися, зробити фортифікаційні споруди та укріплення. Працювали разом, як єдиний механізм, пліч-о-пліч з військовими бригадами, які несли там службу»

Він стверджує, що вже тоді всі розуміли, що Бахмут стане фортецею, тому укріплення формувалися фундаментально. Згодом почався масований обстріл міста, прориви диверсійно-розвідувальних груп – ворог навіть маскувався під військових ЗСУ або поліцейських, щоб зайти у середмістя.

1677929095554

Поліцейські несли службу під постійними обстрілами, зокрема їхній блокпост був постійною мішенню для російських армійців.

Під час обстрілу нашого укріплення касетними боєприпасами поранення отримав боєць територіальної оборони. Протягом перших хвилин наш побратим Сергій Заіченко надав йому домедичну допомогу, чим врятував життя хлопцю. Такі випадки на війні - не рідкість, тому завжди важливо бути напоготові».

Надавали домедичну допомогу поліцейські й цивільним. Через блокпост проходила велика кількість людей, серед них були поранені, з осколковими та кульовими ранами. Були випадки, коли неповнолітні сідали за кермо, щоб вивезти поранених батьків. Поліцейські заспокоювали людей, допомагали з евакуацією. 

Найтяжче було не фізичне навантаження, а бачити людські смерті та розруху, яка прийшла з війною. Через обстріли росіян Бахмут з квітучого затишного містечка на очах перетворювався на руїни. Російські загарбники принесли із собою лише смерть, страждання та руйнування». 

Згадуючи перші дні повномасштабного вторгнення рф, Андрій говорить, що війна не застала поліцейські підрозділи непідготовленими.

У цей день наш загін був на бойовому чергуванні в одному з населених пунктів Донецької області. Жодної розгубленості не було, логістика, озброєння та люди були підготовлені до опору. Наш підрозділ сформований у 2014 році. Кожен, хто вступив до лав полку, зробив цей вибір добровільно та відповідально. Ми живемо та діємо як одне ціле. Побратими розуміють тебе з пів слова, а ти розумієш їх».

Саме така синхронність і підтримка, вважає Андрій, є запорукою успіху українців, але кожен на своєму місці протистоїть ворогу і наближає нашу перемогу:

Ми об’єдналися як народ, як нація. Нас неможливо перемогти, бо ми захищаємо свою землю, своїх рідних, свої домівки. А значить - ми обов’язково переможемо».

Нагадаємо, раніше ми писали: На Дніпропетровщині ніч минула без обстрілів - ОВА