Мати, батько та 8-місячна Емілія загинули під руїнами в Запоріжжі. З'явились нові подробиці трагедії (Фото)

Вночі 2 березня війська рф завдали ракетного удару по житловому будинку міста Запоріжжя. У цілодобовому режимі рятувальники розбирають завали та шукають людей.  4 березня, з-під уламків дістали тіла ще трьох загиблих мешканців будинку. Внаслідок ракетного удару загинула молоде подружжя — Ілля та Каміла Фурник зі своєю маленькою донечкою Евеліною, якій виповнилось 8 місяців. Про смерть родини повідомила хрещена мати дівчинки на своїй сторінці в Інстаграм, передає Дніпровська панорама.

photo_5195190736595829739_y

Ця родина переіїхала з села Вербове Пологівського району. Вони виїхали з окупації, щоб врятуватись у Запоріжжі. Пологи вже рік в окупації, у Вербовому в тому числі повно окупантів, які живуть мало не через кожну хату.

photo_5195190736595829738_x-417x375

Виїхавши з окупованого рідного села Вербове, родина деякий час проживала на Західній України, але у лютому Каміла та Ілля повернулися у Запоріжжя.

У рідному селі Вербове цю молоду родину та їхніх батьків добре знали. Кажуть, то були порядні та доброзичливі люди.

Каміла та Ілля всім серцем кожного дня були у рідних Пологах, Вербовому. Вони часто згадували, як непросто їм вдалось вирватись із окупованого краю. Робили все, аби врятуватись, дбали про донечку. Пишуть у місцевих чатах їхні земляки

Screenshot_29-3 (2)

IMG_20230304_145336_153

Screenshot_30-2

Ніхто навіть уявити собі не міг, що вибравшись з-під обстрілів та окупації, свою смерть вони зустрінуть там, де шукали порятунку.

Каміла всю вагітність провела в підвалі

Світлана Бондаренко у пабліку "Запорізькі новини" розповіла трагічну історію родини.

Світлана розповідає, що усю вагітність Каміла провела у підвалі в селі Жеребянки, що біля окупованої Василівки Запорізької області. Потім подружжю вдалося дивом вирватися з окупації і потрапити на підконтрольну Україні територію. Вирушили на захід країни.

Там у Каміли і Іллі народилася чудова донечка. І згодом пара вирішила повертатися до Запорізької області. Оселилися у обласному центрі, куди приїхали в лютому. А через декілька тижнів сталася жахлива трагедія, яка забрала життя усієї сім’ї.

Як лягли спати - так і загинули

За словами Світлани, родина Фурник жила на другому поверсі. Коли у п’ятиповерхівку влучила ракета, їх придавило плитою, а зверху впали ще три поверхи. Шансів вижити у них не було…

Всю родину знайшли на першому поверсі в одному ліжку. А в ногах – кішка. Як лягли спати, так і загинули – всі разом. Малечу упізнали за піжамкою і браслетику на ручці,– розповідає Світлана.

Рідні в окупації жили надією побачити онучку

Рідні загиблої сім’ї, перебуваючи в окупації, під обстрілами, жили надією побачити маленьку Евелінку. Але вони ніколи вже її не побачать.

331423832_113062411643208_706190498390586824_n

Загалом кількість загиблих від удару російської ракети С-300 по житловій багатоповерхівці у Запоріжжі зросла до 13 людей. Рятувальники дістали з-під завалів тіла ще двох людей. Рятувальники вивезли понад 853 тонни будівельних уламків. Також вони встановили дві освітлювальні вежі, щоб продовжувати роботи вночі. Після удару вони змогли врятувати 11 людей. Також під час розбору завалів рятувальники дістали живими чотирьох котів та собаку. Психологи ДСНС на місті події надали допомогу 92 мешканцям будинку та родичам постраждалих.

Колектив редакції Дніпровської панорами висловлює щирі співчуття близьким та рідним загиблих. Світла пам’ять.

Раніше ми писали:Осиротіла шахтарська родина. У Луганській області загинув боєць із Дніпропетровщини