Помер у госпіталі в Дніпрі: ворожа куля забрала життя танкіста, який воював з 2014 року

Навідник танку Сергій Сушко отримав серйозні поранення у день свого 49-річчя на Луганщині. За три дні помер у шпиталі в Дніпрі, повідомляє Дніпровська панорама.

Сергій народився в родині росіянина та українки у місті Абай, Казахстан. Потім переїхав до українського Херсону. У цивільному житті чоловік був пожежником. Любив колекціонувати різні речі, готувати, цікавився спортом.

З 2014 року пішов добровольцем захищати Україну. До 2021 року був артилеристом.

На момент повномасштабної війни старший солдат Сушко був навідником танку у 57-й окремій мотопіхотній бригаді імені кошового отамана Костя Гордієнка.

11 травня 2022 року ЗСУ зупинили наступ російських військових, які намагалися переправитися через річку Сіверський Донець. У бою за селище Білогорівка Луганської області був підбитий танк, в якому перебував Сергій.

Ніколи не просив для себе жодних пільг, не користувався тими, які по праву надала йому держава. Воював без ненависті! Це взагалі майже неможливо.

Не уявляю, що коїлось у його душі, але ніколи не чула від нього прокльонів, навіть у бік ворога. Захищав, бо треба захищати! Це наш дім і крапка. Постійно усміхався, його заразний сміх ми будемо пам’ятати завжди. Весь час був улибайкою, радів всьому на світі, всім дрібницям. Сергій – мій особистий герой!, – розповіла Тетяна Кайкова, двоюрідна сестра полеглого воїна.

Поховали Героя у Дніпрі. У Сергія залишилися мати, брат, дружина, троє дітей та онучка.

Нагадаємо, раніше ми писали

Вражеская ракета ударила по центру Днепра: появились фотографии 

Ракетный удар по Днепру: мэр Днепра Филатов прокомментировал ситуацию