Помідори скибочками. Роблю одразу подвійну порцію і все одно не вистачає на всю зиму
Помідори, приготовані за таким рецептом, дуже смачні. Їх можна додавати в перші та другі страви, для бутербродів, салатів і просто так. Найголовніше, готувати їх дуже просто, пише Дніпровська панорама.
На дві півлітрові баночки потрібно:
- щільні, не перестиглі томати – 1 кг;
- часник – 3-4 зубчики;
- лавровий лист – 2 шт;
- чорний перець горошком – 1 ч. л;
- сіль – 10 гр;
- цукор – 50 гр;
- оцет столовий, 9% – 50 гр.
Приготування:
Помідори промити, відібрати тільки тугіші, розрізати на 4 частини.
Часник чистимо, миємо та нарізаємо на тонкі платівки.
У велику миску викладаємо нарізані помідори та часник, додаємо сіль, цукор та оцет. Чорний перець розмелюємо на млині, щоб був крупний помел.
Обережно все перемішуємо і даємо постояти 10 хвилин, щоб помідори пустили сік.
Тим часом підготуємо банки. На кілограм помідорів потрібно всього дві півлітрові банки.
Ретельно миємо банки, можна не стерилізувати, на дно кладемо по лавровому листочку.
Помідори ще раз перемішати та щільно накладаємо в банки.
Соком, що залишився, долити банки по плічка.
Наповнені банки ставимо у каструлю, на дно якої поклали металеву сітку чи рушник.
Каструлю заповнюємо водою по плічка банок. Зверху кладемо кришки та доводимо воду до кипіння.
З моменту закипання води потрібно витримати банки по 0,5 л – 15 хвилин. Потім акуратно виймаємо та закручуємо.
Зберігати можна як у льоху, так і за кімнатної температури.
Коли відкриєте, запах літа вам гарантовано!
Нагадаємо, раніше ми писали: Схоже на янтарне намисто. Як приготувати гарбузове варення