Про це знають лише найкращі кухарі: яку цибулю треба додавати у фарш для котлет

Для того, аби котлети були соковиті та пишні, треба у фарш додати трохи цибулі. Але при цьому багато господинь сперечаються про те, в якому вигляді краще використовувати такий овоч. Одні стверджують, що смак і аромат можна зробити яскравішими, якщо доадти в м’ясну масу саме сиру цибулю. Інші впевнені, що попередньо овоч треба обсмажити. Ми підкажемо як правильно.

Кулінари з досвідом рекомендують додавати саме смажену цибулю. Це стосується будь-яких котлет: з м’яса, птиці, риби. Справа в тому, що сирий овоч має різкий смак, а також містить кислоту, яка може зіпсувати фарш і скоротити його термін придатності.

Зазначають фахівці, що готувати цибулю треба буквально кілька хвилин із додаванням невеликої кількості олії.

Не варто використовувати занадто багато цибулі для приготування фаршу. На один кілограм м’ясного продукту достатньо взяти 200 г обсмаженої цибулі.

цибуля

Як додавати цибулю в котлети - різати або терти

Чи можна натерти цибулю на тертці при приготуванні котлет - питання, яким напевно задавався кожен. Кулінари стверджують, що все залежить від того, який фарш ви використовуєте. Якщо котлети смажаться зі звичайного фаршу, для отримання соковитості і однорідної текстури кухарі радять використовувати тертку.

Говорячи про те, чи можна терти цибулю, поділимося корисним лайфхаком: для отримання ідеальної текстури фаршу використовуйте дрібну тертку. Так ваша цибуля буквально перетвориться на кашицю і пустить багато соку. Смачні котлети гарантовані.

Однак якщо ви готуєте котлети з рубленого м'яса, цибулю все ж варто різати. Як краще різати цибулю в котлети - єдиної думки немає. Хтось ріже її кубиками, хтось смужками, а деякі і зовсім подрібнюють її практично до стану кашиці. Головне пам'ятати, що якщо цибуля в котлетах нарізана доволі крупно, небхідно дати їм пропаритися під кришкою. Так вони вийдуть соковитими і ароматними, а цибуля не буде хрумтіти в роті і контрастувати з м'яким м'ясом.

Нагадаємо, раніше ми писали: Як виглядати молодше на 5 років всього за 3 дні: підготуйтеся до новорічних фото