Пряники розлітатимуться зі столу: простий та смачний рецепт
Серед величезної кількості ласощів до чаю, лідерство займають пряники. Смачне доповнення до солодкого столу може бути ще кращим лише якщо зробити його власноруч, про це пише "Дніпровська панорама".
Продукти для домашніх пряників на кефірі:
- 350 мл кефіру (або кислого молока)
- 1 склянка цукру
- 2 жовтки та 1 білок
- 1 ст. л. меду
- 3 ст. л. рослинного масла
- 1 ч. л. соди (неповна)
- Приблизно 2 -2,5 склянки борошна
Для помадки:
- 1 білок
- 3 ст. л. цукру
Рецепт домашніх пряників на кефірі:
1. Жовтки з одним білком і медом збити з цукром, після чого суміш додати в кефір та олію. Ще раз трохи збити.
2. Засипати поступово борошно, що просіює, з содою і замісити тісто.
3. Розкотити тісто в пласт товщиною 1 см, видавити формочкою або стограмовим стаканчиком кружечки, укласти їх на пергамент на деко на невеликій відстані один від одного і випікати 25 хвилин|мінути| при температурі 180 -190 градусів.
4. Поки печуть пряники, приготуємо помадку для них: збити віночком один білок з трьома ложками цукру до повного розчинення цукру. Не потрібно збивати надто сильно, а лише до того часу, як білки стануть білими та розчиниться цукор.
5. Через 20-25 хвилин, пряники дістати з духовки, намазати їх збитим білком. Рекомендується намазати у два шари, після чого відправити до духовки ще на 10 хвилин.
Нагадаємо, раніше ми писали про те, як зробити закрутку та зберегти баклажани дуже соковитими на зиму.