Секрети ідеального холодцю: як приготувати прозорий і смачний холодець

Холодець – це не просто страва, а справжня українська традиція, особливо на святковому столі. Але щоб приготувати ідеальний холодець, потрібно знати кілька секретів. Як приготувати смачний холодець, розповість Дніпровська порадниця.

Найперше, про що варто пам'ятати, – це вибір правильного м'яса. Для бульйону краще вибирати кістки та м'ясо з хрящами, тому що в них міститься найбільше колагену, який під час тривалого термічного оброблення перетвориться на желатин, і холодець краще застигне.

Не забудьте також замочити м'ясо перед приготуванням. Найкраще залишити шматочки в холодній воді на всю ніч. Це необхідно, щоб видалилися залишки крові. Також замочування зробить шкірку більш м'якою.

Обов'язково зливайте "перший" бульйон, щоб холодець не вийшов надто масним. Це зробить його прозорішим. Після зливання "першої" води м'ясо і каструлю також промивають.

холодец1

Не забувайте і про тривалість варіння бульйону для холодцю. Його треба варити на повільному вогні під закритою кришкою, не допускаючи кипіння. Процес варіння триває 6-8 годин.


Не менш важливим є те, коли ви додаєте спеції до бульйону. Робити це потрібно лише наприкінці приготування, тоді смак м'яса не переб'ється. Це ж правило стосується і солі.

Після завершення варіння бульйон обов'язково проціджують. Кулінари радять пропустити страву через три шари марлі кілька разів.

Заливають холодець до форм із плоским дном, тоді страва зможе гарно застигнути.

Нагадаємо, раніше ми писали

Швидкий і смачний закусочний торт "Наполеон": ідеальний варіант для святкового столу